Nova vest
Fudbal

Petak, 18.08.2017.

23:10

Istorija Levandovskog, prvi put VAR u Bundesligi

Fudbaleri Bajern Minhena pobedom su počeli odbranu titule u nemačkoj Bundeslige, pošto su na svom terenu pobedili Bajer Leverkuzen sa 3:1.

Izvor: SM

Autor: SM

Istorija Levandovskog, prvi put VAR u Bundesligi
Getty Images

Golove za Bajern postigli su Niklas Zule u devetom, Korentan Toliso u 19. i Robert Levandovski u 53. minutu iz jedanaesterca, dok je strelac jedinog pogotka za goste bio Admir Mehmedi u 65.

Bajern je ofanzivno krenuo od samog starta, a to je donelo rezultat već u devetom minutu kada je debitant Sebastijan Rudi izveo prekod s leve strane i na drugoj strani proigrao Zulea kojim je loptu glavom prosledio u mrežu Bajera.

Samo deset minuta kasnije Bavarci su vodili sa 2:0, a stelac je Toliso. On je gotovo sa istog mesta kao i Zule savladao Bernda Lena, samo je ovaj put loptu u kazneni protsto posle kornera poslao Arturo Vidal.

Početak drugog poluvremena je na desetak minuta odložila jaka kiša koja je padala tokom celog meča.

Video sudije su donele jedanaesterac Bajernu na početku drugog poluvremena. Prvobitno glavni sudija nije video faul, ali se nakon dojave odlučio da pokaže na belu tačku, a siguran izvođač bio je Levandovski, koji je postigao 114 gol u dresu nemačkog kluba i postao deseti najbolji strelac u istoriji Bajerna.

On je tako preskočio Marija Gomesa koji je zabeležio 113 golova.

Mehmedi je u 65. minutu snažnim udarcem sa oko 15 metara desno iskosa savladao Svena Ulriha i postavio konačnih 3:1.

Srpski fudbaler Miloš Pantović bio je na klupi Bajerna.

Ostali mečevi prvog kola Bundeslige igraće se za vikend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve