Nova vest
Fudbal

Petak, 18.08.2017.

13:00

"Lopta bila metar u golu, zato sam vikao Borjanu"

Filip Stojković i Vujadin Savić složni su u oceni da ekipa može da bude zadovoljna s dva postignuta gola i pored poraza od Krasnodara.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsportphoto

"Nismo zadovoljni što smo izgubili, ali možemo da budemo zadovoljni zbog dva gola u gostima. Mislim da nosimo pozitivan rezultat u Beograd", rekao je Stojković novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda poražena je večeras od Krasnodara sa 2:3 u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evropa.

"Nisam se lepo osećao kod 0:2. Očekivao sam da ćemo postići jedan gol, a na kraju smo došli do dva. Sada idemo na naš stadion, za koji se nadam se da će biti pun i da će nam publika pomoći da uđemo u Ligu Evropa", rekao je Stojković.

On je kazao da se ekipa u prvih pola sata igre nije navikla na ambijent i igru protivnika, kao i da su znali za kombinaciju ruskog tima kod trećeg gola.

"Primili smo treći gol iz te kombinacije koju smo ceo dan gledali u hotelu. Iz čiste gluposti, ali nema veze...", rekao je on.

Fudbaler Krasnodara Mihailo Ristić je kod rezultata 2:1 postigao gol za svoj tim, ali on nije priznat zbog loše procene sudija koje nisu videle da je lopta prešla gol liniju.

"Ja sam video pogodak... Lopta je bila metar u golu. Počeo sam da vičem (Milanu) Borjanu da ispucava, kako nam ne bi svirali gol... Eto, na našu sreću nije priznat. Video sam da je linijski sudija na 20 metara od gol linije. Na našu sreću ništa nisu svirali", rekao je Stojković uz osmeh.

Njegov saigrač, Vujadin Savić, kazao je da oba tima imaju pođednake šanse za prolazak u grupnu fazu Lige Evropa.

"Kada se sve sabere, možemo da budemo zadovoljni. Bolje 3:2, nego 1:0 i to je prvi put od mene, koji igram u odbranu, da čujete tako nešto. Na ovakvim utakmicama je bolje postići što više golova. Žao što nismo još neki pored ova dva. Šanse za prolazak su sada 50/50. Verujem da ćemo uz veliku podršku navijača izboriti prolazak dalje", rekao je Savić.

On je kazao da ekipa na početku utakmice nije bila priviknuta na uslove na stadionu, kao i igru protivnika.

"Tokom cele utakmice vazduh je bio kao da se igra u balonu za mali fudbal... Nismo se navikli na teren bili na početku i još oni napadaju sa osam igrača, što mi kao ekipa prvi put vidimo, prvi put se susrečemo. Trebalo je vremena da se priviknemo, ali kako je vreme prolazilo bili smo sve bolji i bilji. Imamo zadovoljavajući rezultat pred revanš", rekao je Savić.

On je ocenio da će Krasnodar u revanšu imati otežavajuću oklonost, jer teren stadiona "Rajko Mitić" nije u dobrom stanju.

"Očekujem pun stadion i veliku podršku. Sigurno je da se nećemo povući kao ovde, jer je to naš teren, a i bićemo pod euforijom. Moramo da budemo još borbeniji. Mislim da će ta atmosfera, ali i lošiji teren njima biti otežavajuća oklonost. Verujem da ćemo narednog četvrtka svi učestvovati u ispisivanju novih stranica istorije našeg kluba", rekao je Savić.

Revanš utakmica između Crvene zvezde i Krasnodara igraće se narednog četvrtka u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d