Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.08.2017.

11:28

"Ako nam Mažić opet bude sudio, izvešćemo pionire"

Fudbalski klub Vojvodina optužio je Milorada Mažića za pristrasno suđenje protiv Partizana i zatražio njegovo izuzeće sa utakmica.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Starsportphoto

Vojvodina će uložiti zvaničnu žalbu na suđenje najboljeg srpskog arbitra na jučerašnjem meču protiv Partizana, u pokušaju da "na taj način definitivno stavi tačku na bilo kakvo dodvoravanje kako Miloradu Mažiću, tako i beogradskim klubovima".

"Povodom jučerašnjeg tendencioznog i pristrasnog suđenja arbitra Milorada Mažića na derbi utakmici srpskog prvenstva između Vojvodine i Partizana, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će preduzeti neophodne korake kako bi se zaštitio od sudijske samovolje i utakmica u kojima neće imati pravo da se ravnopravno i pošteno nadmeće sa svojim sportskim protivnicima. Primenjujući dvostruke aršine i neujednačen kriterijum tokom čitavog meča protiv Partizana, arbitar Milorad Mažić je u nekoliko navrata omogućio protivniku da ugrozi naš gol iz sumnjivih i olako dosuđenih slobodnih udaraca u zoni šuta, pri čemu je, za svaki iole čvršći duel na sredini terena, osim dosuđenog faula za rivala, igrače Vojvodine usmeno ukoravao i upozoravao da će za svaku narednu sličnu situaciju biti kažnjavani kartonom, dok se igračima suparničkog tima konstantno dozvoljavala agresivna i oštra igra, posebno na delu terena ispred njihovog gola", navodi se u saopštenju Vojvodine.

Iz kluba su dodali da će preduzeti drastične mere ukoliko se njihov zahtev ne ispuni.

"Fudbalski klub Vojvodina podseća sportsku javnost da ovo nije prvi put da Milorad Mažić sudi na štetu Vojvodine protiv Partizana, jer je, u utakmici plej ofa prošle sezone, propustio da dosudi očigledan penal nad našim tadašnjim igračem Nikolom Trujićem, koga je, naočigled čitavog stadiona i TV auditorijuma, s leđa sa dve ruke povukao kapiten Partizana Miroslav Vulićević. I tada je Milorad Mažić na direktan način uticao na konačan rezultat meča, koji je mogao da ugrozi krajnji plasman Vojvodine na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. U cilju da zaštiti svoje interese, fudbalski klub Vojvodina će od nadležnih organa zatražiti izuzeće sudije Milorada Mažića sa svih svojih narednih utakmica u Superligi i Kupu Srbije, a materijal sa jučerašnje utakmice biće prosleđen odgovarajućim organima u Zajednici Superlige, Fudbalskom savezu Srbije i UEFA. Ukoliko se desi da se nadležni fudbalski organi u našoj zemlji ogluše o naš zahtev i da se za bilo koju narednu utakmicu FK Vojvodina za sudiju ponovo delegira arbitar Milorad Mažić, obavićemo potrebne lekarske testove za naš pionirski tim, koji je šampion Srbije u svom uzrastu, i izvesti ga na teren u Superligi čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana, jer nadmetanje našeg najboljeg tima sa rivalima u utakmicama koje sudi Milorad Mažić više nema nikakvog smisla".

Na kraju, novosadski crveno-beli ističu da će uvek braniti interese kluba i neće dozvoljavati da im šteta bude učinjena.

"Poput svih iskrenih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, i mi u fudbalskom klubu Vojvodina smo ponosno dočekali da ponovo jedan naš sudija postane deo svetske sudijske elite, kao što je to uspelo Miloradu Mažiću, pogotovo uzimajući u obzir da je Mažić svojevremeno bio član našeg kluba, kao igrač u mlađim kategorijama Vojvodine. Upravo iz razloga što njegovi sudijski kvaliteti nisu sporni, ne možemo se oteti utisku da greške koje je načinio na štetu našeg kluba u vrlo kratkom vremenskom periodu predstavljaju smišljenu nameru da se Vojvodina rezultatski ošteti i udalji iz vrha srpskog fudbala. Te i bilo kakve slične pokušaje, fudbalski klub Vojvodina neće dozvoliti i boriće se svim legitimnim sredstvima da zaštiti svoje ime, istoriju i ugled, koji su, već više od 100 godina, veći i značajniji od bilo kog pojedinca, pa tako i od Milorada Mažića", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

335 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve