Nova vest
Fudbal

Subota, 12.08.2017.

15:00

Lakazet kao Kembel i Asprilja

Arsenal i Lester Siti priredili su nam spektakularno otvaranje nove sezone Premijer lige sa čak sedam pogodaka.

Izvor:

Autor:

Lakazet kao Kembel i Asprilja
Getty Images

'Tobdžije' su na kraju savladale 'Lisice' posle dva preokreta (4:3), pobednički pogodak postigao je Olivije Žiru, a Aleksandar Lakazet ekspresno ušao među rekordere Ostrva.

Francuski napadač napokon je stigao ovog leta na Emirejts iz redova Olimpik Liona, da bi mu samo 94 sekunde i jedan šut bili dovoljni da izazove erupciju navijača londonskog kluba.

Skrenuo je centaršut Mohameda Elnenija u mrežu Kaspera Šmajhela i tako izjednačio rekorde Kevina Kembela i Faustina Asprilje, koji su do sada delili rekord za najbrži pogodak na otvaranju nove sezone elitnog takmičenja u Engleskoj.

Kempel, nekadašnji ljubimac navijača Arsenala, dospeo je na spomenutu listu pogotkom protiv Mančester Sitija na Hajberiju 1994. godine, dok je legendarni Kolumbijac to učinio u okršaju Njukasl Junajteda i Šefild Venzdeja.

Ipak, nisu golovi na otvaranju sezone ništa novo za sjajnog Francuza, pošto je u poslednjih pet sezona u uvodnim susretima čak sedam puta pogađao mrežu rivala, počev od duela s Nicom u dresu Liona 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve