Nova vest
Fudbal

Subota, 12.08.2017.

10:30

Venger: Mnogo volimo Žirua, a i on nas

Arsen Venger istakao je neverovatan timski duh posle pobede Arsenala nad Lester Sitijem (4:3) na otvaranju nove sezone.

Izvor:

Autor:

Venger: Mnogo volimo Žirua, a i on nas
Getty Images

Navijači su jedva dočekali, a 'Tobdžije' i 'Lisice' spremile su im spektakl na Emirejtsu.

Domaći su poveli već u drugom minutu pogotkom Aleksandera Lakazeta, a gosti izjednačili u petom minutu preko Šinđija Okazakija, da bi totalni preokret usledio posle pogotka Džejmija Vardija.

Dani Velbek pogađa za egal na poluvremenu, ali Vardi ponovo donosi prednost Lesteru. Međutim, Arsenal pojačava pritisak i preko Arona Ramzija i Olivijea Žirua ipak dolazi do sva tri boda u spektakularnom susretu.

"Ukoliko želite da Premijer liga bude najbolja liga na svetu, moje mišljenje je da onda mora da bude ovakvih mečeva – mečeva iz kojih proizilazi interesovanje i kvalitet. Što se meča tiće, kako je odmicao mi smo sve jače pritiskali, a timski duh bio je zaista neverovatan. Takođe, može se reći i da smo kaznili svaku grešku koju su oni večeras napravili", rekao je Venger.

Novajlija iz Olimpik Liona, Lakazet se na savršen način predstavio publici u Londonu – pogotkom posle svega 94 sekunde igre – ali je za pobedu ponovo pogodio neopravdano osporavani Olivije Žiru.

"Volim ga i kao čoveka i kao igrača. On je fantastičan momak – posvećen, veoma voli klub. On ne želi da ode i ja sam veoma srećan zbog toga. Ipak, ostavio sam mu vrata otvorena jer imam dosta napadača, ali je on još jednom pokazao koliko voli Arsenal, mi smo mu pokazali koliko mi njega volimo i, na kraju, odlučio je da ostane", zaključio je 'Profesor'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve