Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.08.2017.

19:30

'Petarda' Zvezde u Surdulici za vrh tabele

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali u gostima ekipu Radnika rezultatom 5:0, u meču 4. kola Superlige Srbije.

Izvor: SM

Autor: SM

'Petarda' Zvezde u Surdulici za vrh tabele
Starsport

Crveno-beli zabeležili su sednu uzastupnu pobedu i sada su prvi na tabeli sa maksimalnih 12 bodova i gol razlikom 13:0.

Izabranici Vladana Milojevića na početku meča izašli su u majicama sa natpisom „ Za Branka“ u znak podrške povređenom Branku Jovičiću, kome su i posvetili ovu pobedu.

Strelci u Surdulici bili su Ričmond Boaći u 18. iz penala i 77, Mičel Donald u 51. i Slavoljub Srnić u 54. minutu, dok je Bratislav Pejčić u 52. postigao autogol.

Odličan meč je odigrao je Ričmond Boaći koji je najavio goleadu u 18. minutu iz penala i prelepim golom u 76. minutu stavio tačku na meč.

Pitanje pobednika rešeno je u tri minuta, kada su crveno-beli ekspresno zatresli mrežu golmana Čančarevića, koji je bio odličan u prvom poluvremenu.

Iako je ovo bila ubedljiva pobeda izabranika Vladana Milojevića, Radnik je pokazao odličnu igru u prvom poluvremenu i parirao favoritu u prvom delu meča.

Golman je nekoliko napada presekao i bio jedan od najzaslužnijih koji za minimalnu prednost Beograđana.

Odmah na startu poluvremena raspala se igra Radniika i to za tri minuta.

Prvo je Aleksandar Pešić proigrao Mičela Donalda a Holanđaninu nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu, da bi minut kasnije nesporazum defanzivca i golmana Radnika rezultirao autogolom Bratislava Pejčića.

Slavoljub Srnić je na asisternciju Mičela Donlada nastavio seriju golov, a konačan rezultat stavio je sjajni Boaći odličnim lobom.

Zvezda je zabeležila četvrtu pobedu u prvenstvu i prva je na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i Vojvodina. Radnik je na 13. mestu sa četiri.

Javor i Spartak iz Subotice igrali su u Ivanjici nerešeno 1:1, posle čega domaćin zauzima 12. mesto sa četiri boda, dok su gosti peti sa sedam.

Tok meča:

90' Pokušavali su gopsti da smanje rezultat, ali nisu uspeli da ugroze Brojanov gol, pa je Đokić bez sudijske nadoknade označio kraj ovog duela.

76' Drugi gol na meču postiže Ričmon Boaći za velikih 5:0. Sjajnim lobom savladao je golmana Čančarevića i nastavio sjajan gogleterski niz u crveno-belom dresu.

69' IZMENA Izašao je Nemanja Radonjić, a na terenu je Gelor Kanga

65' Nenad Mirosavljević je bio šansi da smanji veliku prednost crveno-belih, ali je kanadski reprezentativac još jednom sačuvao svoj gol.

61' gube sa nedostižnih 4:0 gosti se nisu predavali i nekoliko puta pripretili pred golom Milana Borjana

54’ Slavoljub Srnić je nastavio golgetersku seriju za „poker“ u Surdulici i ubedljivih 4:0.

52’ Nije prošlo ni 60 sekundi, a Zvezda je ponovo postigla pogodak. Bratislav Pajčić se nije razumeo sa svojim golmanom i postiže autogol za 3:0.

51' Posle odlične asistencije Aleksandra Pešića Mičel Donald je zatresao mrežu golmana Čančarevića.

Počelo je drugo poluvreme. Igrači i jednog i drugog tima izašli su u istom sastavu.

45' Sudija je označio kraj sadržajnog prvog poluvremena.Odličan tempo na obe strane terena, iako je viđen "samo" jedan gol.

41' I na drugoj strani Surduličani su pokušavali do gola, Nemanja Radović je bio u prilici, ali je siguran bio Borjan.

31' Odlična šansa za Nemanju Radonjića, koji je iz prve šutirao, ali se n akraju ispostavilo kao loš potez bivšeg igrača Čukaričkog.

25' Dve odlične šanse za gostujuće ekipu. U prvoj je Radonjić proigrao Boaćija, koji je se našao u sjajnoj prilici, ali je Čančarević opet zablistao na golu. Odmah potom, Pešić je bio u prilici, ali je njegov šut po zemlji zaustavljen na gol-liniji Radnika.

21' Mogli su domaći da izjednače. Sreća za Zvezdu, Francuz Frensis Keremeh je snažno šutirao sa oko 20 metara, ali je pogodio prečku.

18' Crveno-beli vode u Surdulice preko Ričmonda Boaćija koji je u bio precizan sa penala. Čančarević je oborio Pešića, kojem se ukazala šansa. za gol. Zvezdin napadač bio je sam pred protivničkog golmana, probao da ga dribla, ali je pao, a sudija Đokić pokazao na belu tačku.

14' zlatanović je pokušao da "makazicama" savllada Borjana, ali je njegov atraktivan pokušaj, ipak, bio neprecizan.

6' Zapretili su i domaćini. Dušan Mićić je posle centaršuta iz kornera pokušao glavom da savlada Borjana, ali nije uspeo.

3' Posle centaršuta Stojkovića crveno-beli su imali šansu, ali je Gojković izbacio loptu u korner.

Fudbaleri Crvene zvezde pružili su podršku svom povređenom saigraču i pre meča izašli u majica na kojima je pisalo "Za Branka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

340 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve