Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.08.2017.

18:45

Madriđani vladari Evrope, Real savladao UTD!

Ekipa Real Madrida pobedila je Mančester Junajted sa 2:1 u Super kupu Evrope, odigranom u Skoplju.

Izvor: PT

Autor: PT

Madriđani vladari Evrope, Real savladao UTD!
Getty Images

Na stadionu "Filip II" videli smo odličnu utakmicu dva tima, u kojoj je na kraju trijumfovao bolji klub.

Izabranici Zinedina Zidana tokom većeg dela meča bili su bolji protivnik, dok je ekipa Žozea Murinja igrala u intervalima.

Madriđani su do gola prednosti stigli u 24. minutu kada je iz kontroverzne situacije pogotak dao Kazemiro. Naime, Brazilac se nalazio u malom ofsajdu posle lopte koju je poslao Dani Karvahal.

Ipak, sudije to nisu videle pa je "Kraljevski klub" poveo sa 1:0. Do kraja poluvremena rezultat na semaforu se nije menjao.

U nastavku meča videli smo još veću borbu, a prvi do gola ponovo su stigli igrači Reala. Bejl i Isko su odlično odigrali dupli pas, a potom je Španac lako savladao De Heu.

Ubrzo je usledio odgovor Mančester Junajteda, koji preko Lukakua dolazi do 2:1. Golu je prethodio sjajan šut Matiće, posle čega se lopta odbila do Belgijanca koji je smanjio rezultat.

Međutim, do kraja meča nije bilo promene na semaforu, pa je ekipa Real Madrida osvojila Super kup Evrope! Ovo je bio četvrti trijumf španskog kluba u ovom takmičenju, a drugi zaredom.

Nemanja Matić odigrao je svih 90 minuta i pružio je dobru partiju u prvom zvaničnom meču za Mančester.

Superkup Evrope:

Real Madrid – Mančester Junajted 2:1 (Kazemiro 24, Isko 52 – Lukaku 62)

stadion: Filip II Arena
kapacitet: 33,500

sudija: Đanluka Roki; pomoćnici: Di Liberatore, Tonolini, Masa, Irati, Di Fijore, Turpan

sastavi:

Real Madrid: Navas – Karvahal, Ramos, Varan, Marselo – Kazemiro, Modrić, Kros, Isko (Vaskes 74) – Bejl (Asensio 74), Benzema (Ronaldo 83)

Mančester Junajted: De Hea – Valensija, Lindelof, Smolin, Darmijan – Matić, Erera (Felaini 56), Pogba – Mhitarjan, Lingard (Rašford 46), Lukak

97' Do kraja meča nije bilo većih prilika, pa je ostalo Real Madrid 2 – Mančester Junajted 1.

93' Velika prilika za Real da reši utakmicu. Mladi Vakses je prošao po desnom boku, ubacio loptu u šesnaesterac, a Asensio šutrao. Ipak njegov pokušaj odlično je odbranio David De Hea.

91' Utakmica je produžena sedam minuta, a u prvom minutu nadoknade Felaini je imao šansu. Belgijanac je odlično šutirao, ali je njegov pokušaj završio u rukama Kejlora Navasa.

82' Sjajna prilika za Markusa Rašforda! Mhitarjan je odlično pronašao mlado Engleza, koji je izašao sam ispred Navasa. Ipak, golman Reala je odlično reagovao i tako sprečio UTD da dođe do izjednačenja.

74' Drugi kratak prekid na utakmici zbog osveženja igrača. Već smo u par navrata napisali da se igra u teškim uslovima, pa je sudija Đanluka Roki prekunuo na kratko meč.

72' Posle pogotka Belgijanca, Mančester je preuzeo inicijativu na meču, dok su se Madriđani dosta povukli. Ekipa Zinedina Zidana čeka neku grešku na sredini terena, ali Matić i kompanija deluju za sada sigurno.

62' GOOOOL, Nemanja Matić je imao velikog udela u pogotku Romelua Lukakua! Srpski reprezentativac je šutirao sa nekih 20 metara, ali je njegov pokušaj odbranio Navas. Međutim, lopta se posle snažnog pokušaja Matića odbila do Lukakua kojem nije bilo teško da savlada golmana Reala.

60' Velika prilika za izabranike Zinedina Zidana. Geret Bejl je imao 100 procentu priliku, ali je njegov pokušaj pogodio prečku, pa je ostalo 2:0.

54' Samo dva minuta posle gola kluba iz Madrida, Mančester je imao veliku priliku da smanje zaostatak! Pogba je šutirao glavom, a lopta se odbila do Lukakua koji je sa nekih pet metara prebacio loptu preko prečke. Sjajna prilika, koja na kraju nije iskorišćena.

52' GOOOOL, Real vodi 2:0, strelac je Isko! Na malom prostoru, Isko i Bejl su odigrala školski dupli pas, koji je automatski izbacio Španca pred gol. De Hea nije imao šanse, pa je "Kraljevski klub" poveo sa dva gola prednosti.

48' Odmah posle pokušaja Nemca, usledila je i dobra šansa za Marsela. Brazilac je sjajno prošao unutar 16 metara, ali je njegov pokušaj završio na spoljnoj mreži gola.

47' Na startu drugog poluvremena bolja igra Reala, koji se namerio da postigne još jedan gol. Sa nekih 25 metara je šutirao Toni Kros, ali je njegov pokušaj odlično odbranio Španac.

47' Ovo je ujedno i bila poslednja šansa u prvom poluvremenu.

46' Prilika i za Mančester, ali dosta bezazlena. Lukaku je pokušao glavom da prevari Navasa, ali je njegov udarac završio pravo u rukavicama golmana Reala.

42' Karim Benzema imao je priliku da postigne drugi gol na meču za Madriđane, ali ga je u tome sprečio odlični De Hea.

37' Pol Pogba imao je priliku da savlada Kejlora Navasa, ali je njegov pokušaj izblokirao Dani Karvahal. Francuz se nalazio sa leve strane unutar 16 metera, u dobroj poziciji, ali ova prilika je propala.

35' Greška Romelu Lukakua. Toni Kros je loše reagovao i Mhitarjan je mogao da izađe 1 na 1, ali je ka lopti krenuo Belgijanac koji je bio u ofsajdu.

31' Kao što je bilo i najavljeno, došlo je do kratke pauze, kako bi se igrači osvežili. U Skoplju je dosta sparno i vruće, pa ne čudi ova pauza.

24' GOOOOL, Real vodi 1:0 u Skoplju – strelac Kazemiro. Ipak, čini se da u trenutku kada je loptu koju poslao Dani Karvahal, Brazilac nalazio u malom ofsajdu. Međutim, sudije ništa nisu dosudile, pa je gol priznat. Kazemiro je sjajnim udarcem levom nogom savladao De Heu.

21' Igrači Reala za sada igraju dosta bolje od kolega sa ostrva. Isko, Modrić i drugari odlično kombinuju. Čini se kao da visi gol u vazduhu, pošto se Mančester potpuno povukao.

15' Luka Modrić centrirao je iz kornera, a Kazemiro se sjajno izborio za poziciju, ali je njegov pokušaj glavom udario u prečku. De Hea je bio ovde nemoćan, pa je Junajted imao dosta sreće.

8' Posle uvodog pritiska kluba iz Madrida, Junajted je odgovorio. Na sredini terena sjajno kombinuju Matić, Pogba i Mhitarjan, koji je imao polu šansu, međutim Jermejac je izgubio korak i nije uspeo da dovši akciju.

3' Već prva šansa na utakmici za Real Madrid. Marselo je poslao loptu u šesnaesterac, a David De Hea loše reagovao, pošto nije izašao na loptu. Ona je stigla do Bejla, koji iz težke pozicije nije mogao do gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve