Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.08.2017.

15:44

Pančev: Trebalo je da pobedimo Junajted 1991.

Mančester Junajted igra u utorak u Skoplju UEFA Superkup, do sada je osvojio samo jedan 1991. protiv Crvene zvezde, što odlično pamti Darko Pančev.

Izvor: AK

Autor: AK

Pančev: Trebalo je da pobedimo Junajted 1991.
Foto: Getty images

Makedonski napadač je tada predvodio napad šampiona Jugoslavije i Evrope, ali su "Crveni đavoli" slavili na Old Trafordu 1:0, golom Brajana Meklera.

Zbog rata koji je tada zahvatio prostor bivše Jugoslavije nije odigran revanš meč, pa je Junajted osvojio trofej, jedini u istoriji.

"Junajted je imao dobar tim te godine, ali je trebalo da pobedimo mi. Ja sam imao nekoliko prilika, ali nismo imali sreće. Jedan moj udarac je odbranio Peter Šmajhel, lopta se zarotirala i prošla pored njega, ali je Denis Irvin izbacio loptu sa gol linije", seća se Pančev.

Tada su u timu Junajteda igrale legende poput Stiva Brusa, Gerija Palistera, Pola Insa, Andreja Kančelskisa, ali je Pančevu omiljeni bio tada mladi Rajan Gigs.

"Bio je tada za mene bio klinac, ali je bio najbolji igrač Junajteda sledećih 20 godina. Podsećao mi na Dejana Savićevića svojim driblingom", kaže bivši napadač Zvezde za UEFA.

Pančev je imao priliku da zaigra za Mančester Junajted, zvao ga je lično ser Aleks Ferguson, ali je odlučio da ostane u Interu.

"Napravio sam veliku grešku. Odlučio sam da ostanem u Interu da se dokažem", sa kajanjem se priseća Pančev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve