Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.08.2017.

15:21

Terzić zvezdašima: Za dve, tri godine smo na nuli

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je klub iz Ljutiice Bogdana za dve do tri godine biti na pozitivnoj nuli.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Terzić zvezdašima: Za dve, tri godine smo na nuli
StarSport

Trenutni dug crveno-belih je prema njegovim rečima oko 33,5 miliona evra, a Terzić kaže da će stalno podsećati u kakvom se stanju klub nalazio pre tri godine.

"Imali smo dug prema Marfin banci, šest i po miliona evra, imali smo obavezu do 15. jula da isplatimo tih milion evra, isplatili smo i pet i po miliona evra nam je još otpisano. Na taj način smo spustili šest i po miliona evra duga", rekao je Terzić.

Dogovora o otpisivanju dugova ima i sa domaćim bankama ukoliko Zvezda ispuni određene uslove.

"Imamo sa domaćim bankama potpisane sporazume da u narednih godinu i po dana od 13,6 miliona evra 50 odsto platimo u narednih šest meseci, a 6,8 da se otpiše. Nadamo se još nekim pogodnostima u skladu sa propisima i zakonima da će se otpisati još 1,2 i na taj način biće otpisano osam miliona evra ako 5,6 budemo isplatili u narednih šest meseci", dodao je generalni direktor Zvezde.

Na taj način će Zvezda napraviti 'džinovske korake' ka uklanjanju prepreke za stabilno funkcionisanje.

"Tim trendom ćemo nastaviti i u budućnosti. U naredne dve do tri godine Crvena zvezda će biti na pozitivnoj nuli i tada se možemo okrenuti ostvarivanju isključivo sportskih ciljeva. Zato molimo zvezdašku javnost da tokom ove faze stabilizacije bude strpljiva u zahtevima za visokim sportskim rezultatima, mada i sada imamo jasan cilj – vraćanje šampionske titule na naš stadion i plasman u evropsko takmičenje", naglasio je Terzić.

On je rešavanje problema dugova ocenio kao kapitalne stvari mnogo važnije od "poneke pobede ili poraza koji se tokom sezone desi". Finansije na nuli su temelj da se klub okrene samo ostvarivanju sportskih ciljeva i sportskim rezultatima.

"Ali pre toga Zvezda mora da renovira temelj svoje kuće, a to je finansijska stabilizacija. Mislim da smo uradili istorijske stvari za Crvenu zvezdu, a to će verovatno tek s neke druge vremenske distance biti jasno najširoj zvezdaškoj javnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve