Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.08.2017.

13:35

"Jovičić 10 nedelja, nije bitno što nema kazne"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da će Branko Jovičić morati da pauzira do prolećnog dela sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: FK Crvena zvezda

"Imali smo kolegijum vrhunskih ortopeda uz pomoć ministra Zlatibora Lončara. Napukla je Džonsonova kost u metatarzalnom delu i pauza je deset nedelja, što znači da je za njega nažalost verovatno gotov jesenji deo sezone", rekao je Terzić.

Jovičić se povredio u 20. minutu gradskog derbija sa Čukaričkim u nedelju (3:0), posle starta Nikole Drinčića.

"Ovo mi je najteže izvojevana pobeda u ovom periodu mozda je brutalno i surovo reći, ali da sam morao da izaberem poslednjeg igrača koji bi morao da se povredi i za koga nema zamene. Najmanje je sada bitno kako je kažnjen igrač koji je startovao na njega, bitno je samo da se što pre oporavi", dodao je direktor Zvezde.

Jovičića je nazvao turbinom tima i igračem koji je davao ritam.

"Sutra će ga još jedan konzilijum pogledati da vidimo da li će biti potrebna operacija ili ne, najverovatnije neće. Ali to ne umanjuje težinu, sa pet nedelja kako su ocenili na prvu loptu na deset nedelja. Nažalost, svedoci smo svi kakav je to start bio, a neka nadležni organi objasne kako nije sankcionisan čak ni faulom", rekao je Terzić.

Zvezda do ponoći mora da pošalje Evropskoj kući fudbala listu za dvomeč sa Krasnodarom, pa Terzić, Mrkela i Milojević razmatraju ko bi mogao da zameni Jovičića.

Zvezda u četvrtak gostuje Radniku u četvrtom kolu Superlige Srbije, a potom dočekuje Bačku u nedelju. Sa tri pobede deli prvo mesto na tabeli sa Partizanom i Vojvodinom, uz perfektnu gol razliku 8:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve