Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.08.2017.

13:03

Mata poziva fudbalere da doniraju 1% plate

Huan Mata pokušava da nagovori igrače širom sveta da doniraju jedan odsto od svoje plate u humanitarne svrhe, kako bi pomogli onima kojima je najpotrebnije.

Izvor: PT

Autor: PT

Mata poziva fudbalere da doniraju 1% plate
Getty Images

U poslednjih nekoliko godina plate po najjačim ligama na svetu dostižu neverovatne razmere, a neki igrači primaju nedeljno preko 200.000 evra i više.

Igrač Mančester Junajteda pokrenuo je akciju da svako izdvoji jedan odsto od svoje plate i uplati u "Common goal", grupu od 120 humanitarnih organizacija širom celog sveta (80 zemalja).

Mata zna da je i taj jedan procenat veliki za ova udruženja, s obzirom da ukoliko igrač ima 10 miliona evra godišnju platu, dao bi 100.000 evra u humanitarne svrhe.

Takođe, Španac se nada da će FIFA podržati ovu akciju i daće uvesti pravilo da jedan odsto od transfera takođe ide nezbrinutim ljudima, pa bi tako od transfera Nejmara u PSŽ, bilo izdvojeno čak 2,2 miliona.

Fudbaler Junajteda smatra da je ovo "win-win" varijanta za obe strane, s obzirom da se siromaštvo svake godine sve više i više povećava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve