Nova vest
Fudbal

Petak, 04.08.2017.

21:00

UEFA kažnjava Legiju zbog transparenta?

UEFA pokrenula je disciplinski postupak protiv Legije, nakon što su navijači tog kluba na utakmici protiv Astane istakli transparent.

Izvor: PT

Autor: PT

UEFA kažnjava Legiju zbog transparenta?
YTSS

Transparent, kojim su odali počast Poljacima koje su u Drugom svetskom ratu ubili nacisti.

Na njemu je bio prikazan nemački vojnik koji pištolj drži prislonjen uz glavu deteta, a ispod je bio natpis: "Tokom Varšavskog ustanka Nemci su ubili 160.000 ljudi. Hiljade medju njima bila su deca".

Istovremeno, navijači Legije su iznad glava podigli bele i crvene kartone i napravili poljsku zastavu sa crnim natpisom 1944.

Varšavski ustanak podignut je 1. avgusta 1944. a ugušen je u krvi 2. oktobra. Ubijeno je oko 18.000 ustanika i 180.000 varšavskih civila, a Nemci su sa zemljom sravnili veliki deo poljske prestonice.

UEFA, koja često kažnjava klubove zbog isticanja političkih simbola na utakmicama, saopštila je da će se varšavska Legija zbog tog "nedozvoljenog transparenta" suočiti sa disciplinskim merama.

Legija je na toj utakmici pobedila sa 1:0, ali je Astana ukupnim rezultatom 3:2 izborila plasman u plej-of Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve