Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.08.2017.

19:00

Partizan ispao, ali pokazao klasu u Pireju

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, remizirali su sa Olimpijakosom 2:2 (1:1) u revanšu u Pireju.

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan ispao, ali pokazao klasu u Pireju
Foto: FK Partizan

Crno-bele su koštali jeftino primljeni golovi u Grčkoj i u Beogradu gde su poraženi 3:1, pa su eliminisani iz borbe za elitno takmičenje ukupnom rezultatom 5:3.

Međutim, tim Miroslava Đukića nije razočarao navijače i srpsku fudbalsku javnost, štaviše, pokazao je da ima kvalitet da se nosi sa mnogo bogatijim evropskim klubovima.

Srpski šampion je nadigrao grčkog velikana tokom većeg dela meča na prepunom Karaiskakisu i najavio lepu fudbalsku jesen.

Partizan je imao više od igre u Pireju, posebno u prvih 45 minuta, ali je Olimpijakos skoro savršeno koristio svoje šanse i iz tri šuta postigao dva gola koja su stavila tačku na dvomeč početkom drugog poluvremena.

Da srpski šampion nije daleko od nivoa domaćina pokazao je 15. minutu kada je posle centaršuta Jankovića na drugoj stativi Đurđević šutirao glavom, ali krajenjim naporom brani golman Olimpijakosa.

Prvih 45 minuta obeležila su upravo dvojica golmana, Olimpijakos je poveo golom Mehdija Karsela-Gonzalesa iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, nakon što je lopta prošla kroz ruke Filipu Kljajiću, u 22. minutu.

Ipak, 11 minuta kasnije njegov kolega s druge strane Stefanos Kapino loše reaguje posle snažnog udarca Marka Jankovića sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbija od njega do Sejdube Sume koji poravnava rezultat.

U završnici prvih 45 minuta Partizan je zapretio još nekoliko puta, ali Tavamba i Đurđević ne uspevaju da preokrenu rezultat.

Partizan je nastavio u istom stilu na startu drugog poluvremenam, odmah je zapretio Olimpijakosu, ali Đurđević dobija suviše sporu loptu od Evertona, pa je propala šansa da napadač Partizana izađe možda sam na Kapina.

A onda se ponovila situacija iz prvog poluvremena, nakon što je Partizan kontrolisao meč, Olimpijakos je "poentirao" iz prve šanse koju je stvorio.

Kurtis je posle jedne naizgled bezopasne akcija domaćina ubacio loptu sa leve strane na peterac, gde je bio sam kapiten Konstantinos Fortunis i trzajem glavom lako trese mrežu crno-belih u 51. minutu.

Taj gol je i definitivno značio kraj svih nada za Partizan, ali se tim Miroslava Đukića nije predao, nastavio je da igra u svom ritmu i traži bar remi u Pireju.

Izgledalo je da će doživeti novi poraz, ali pet minuta pre kraja upornost se isplatila, Janković po ko zna koji put odlično prolazi po desnoj strani, pronalazi u kaznenom Đurđevića koji matira Kapina za zasluženih 2:2.

Malo je nedostajalo da Partizan pobedi u Pireju, Janković je imao zicer posle greške domaće odbrane, ali dekoncentracija ga je skupo koštala, u situaciji jedan na jedan sa golmanom na 5-6 metara od gola on loptu šalje iznad prečke.

Olimpijakos ide u baraž za Ligu šampiona, dok će Partizan sezonu na međunarodnoj sceni nastaviti u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tok meča:

90' Okušao se Pantić, ali šutira preko gola.

86' Partizan je propustio zicer za preokret! Janković je zaostao u kaznenom prostoru Olimpijakosa, štoper domaćina je to prevideo i bukvalno mu dodao loptu ispred Kapina, ali vezista Partizana je šalje preko gola!

85' GOOOOOL! Hrabra igra donela je rezultat Partizanu, pet minuta pre kraja Uroš Đurđević kruniše upornu akciju saigrača preko desne strane i posle asistencije Jankovića trese mrežu Olimpijakosa. Partizan je izjednačio na 2:2!

73' Đurđević pokušava sa oko 20 metara, ali šalje loptu pored gola.

71' Dvostruka izmena u Olimpijakosu, umesto Vukovića i Fortunisa ulaze Zdjelar i Seba.-

66' Greška veznog reda Partizanam polukontra Olimpijakosa, šutira Kansela sa oko 18 metara, ali Kljajić dobro reaguje.

64' Suma nema više snage, Đukić izvodi strelca jedinog gola i na teren ubacuje mladog Pantića.

62' Crno-beli igraju odlično iako se oprostio od LŠ, Janković je "promešao" odbranu Olimpijakosa posle prodora po desnoj strani, ali su oba njegova šuta izblokirana.

57' Zicer za Olimpijakos posle slobodnog udarca, Jagoš Vuković je ostao sam na petercu, ali je gađao glavom pravo u Kljajića.

51' GOOOOOL! Grčki tim opet koristi prvu šansu koju je imao posle inicijative Partizana. Kurtis je uputio sjajan centaršut sa leve strane, kapiten Konstantinos Fortunis je bio sam na 7-8 metara pa mu je bilo lako da laganim trzajem glavom loptu prosledi u gol. Olimpijakos opet vodi – 2:1!

48' Partizan nastavlja u istom stilu, kontroliše loptu u sredini terena, odmah preti Olimpijakosu, ali je Everton poslao suviše sporu loptu ka Đurđeviću, inače bi napadač crno-belih imao možda zicer ispred Kapina.

44' Tek drugi pokušaj Grka u prvom poluvremenu, Karsela šutira sa oko 20 metara, ali preko gola.

42' Nastavlja se kanonada gola Olimpijakosa, Suma je poslao idealnu loptu u kazneni za Tavambu, ali je Kamerunac bio u ofsajdu.

39' Partizan potpuno kontroliše tok igre, dominira na Karaiskakisu, novu šansu imao je Tavamba posle dodavanja Miletića, ali njegov udarac sa oko 15 metara brani Kapino.

35' Malo je nedostajalo da crno-beli ekspresno preokrenu, Đurđević je gađao dijagonalom iskosa sa leve strane, lopta je zakačila jednog igrača Olimpijakosa i za malo prošla pored desne stative u korner

33' GOOOOOL! Janković je sjajno šutirao, Kapino se "revanširao" Kljajiću lošom reakcijom, samo je odbio loptu u sredinu kaznenog gde je najbrže reagovao Sejduba Suma i vratio nadu srpskom šampionu! Partizan je izjednačio na 1:1 u Pireju!

27' Grci su poveli iz prvog šuta na utakmici, što je izbacili crno-bele iz dobrog ritma koji su nametnuli u prvih 20 minuta utakmice.

22' GOOOOL! Marokanac Mehdi Karsela-Gonzales je šutirao iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, lopta je išla pravo u ruke Kljajiću, ali je golman Partizana očajno reagovao, fudbal mu je prošao kroz rukavice mrežu! Olimpijakos vodi 1:0!

15' Sjajna šansa za Partizan! Janković je ubacio loptu sa desne strane na drugu stativu, prebacio je sve defanzivce Olimpijakosa, Đurđević je u letu šutirao glavom, ali Kapino uspeva da levom rukom spreči vođstvo Partizana!

13' Sjajna pozicija za Sumu u kaznenom, dobio je loptu od Jankovića, ali je previše kombinovao između trojice rivala i iznudio samo korner.

11' Povreda Evertona, ukazana mu je medicinska pomoć, ali se vratio u igru.

6' Miran početak meča na Karaiskakisu, domaćin ne žuri, crno-beli ne srljaju.

1' Partizan prvi preti, posle centaršuta Jankovića iz slobodnog udarca, Jevtović uspeva da šutira glavom, ali slabo i daleko od gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

526 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve