Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.08.2017.

13:59

Viljarovi platili 450.000 €, pa pušteni iz zatvora

Suspendovani predsednik Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Anehel Marija Viljar pušten je iz zatvora, samo dan pošto je određena kaucija, piše Asošiejted pres.

Izvor:

Autor:

Viljarovi platili 450.000 €, pa pušteni iz zatvora
Getty Images

Viljar i njegov sin Gorka pušteni su u utorak uveće iz madridskog zatvora, u kome su proveli 12 dana posle odluke Suda da budu pritvoreni dok traje istraga.

Viljar je po izlasku iz zatvora zahvalio svima koji su "privatno i javno verovali" u njega, potpredsednika Huana Padrona i njegovog sina Gorku.

Kaucija za Viljara i Padrona bila je 300.000 evra, dok je za Gorku Viljara bila 150.000.

Oni su uhapšeni 18. jula zbog navodne korupcije, lošeg vođenja organizacije, zloupotrebe fondova i falsifikovanja dokumenata.

Njima su oduzeti pasoši, a sudija je doneo i odluku da se jednom nedeljno pojavljuju na sudu, kao i da obezbede broj telefona na kom će biti dostupni svakog trenutka.

Viljar, koji se na čelu RFEF nalazi od 1988. godine, suspendovan je na godinu dana iz fudbala, a takođe podneo je i ostavke na potpredsednička mesta u Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve