Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.07.2017.

19:40

Gvozdenović: Pogrešno preneli moje reči za Kosovo

Bivši kapiten Crvene zvezde Ivan Gvozdenović demantovao je da je za albanske medije izjavio da ne bi imao problem da vodi albanski klub sa Kosova.

Izvor: B92

Autor:B92

Gvozdenović: Pogrešno preneli moje reči za Kosovo
StarSport

Negirao je i da ga je bilo sramota što su srpski navijači uleteli na teren na meču sa Albanijom u Beogradu pre tri godine posle provokacije sa dronom.

"To, kako su oni preneli, to uopšte ne predstavlja istiniti prikaz onoga što sam ja izgovorio. Ja sam pre 15 dana dao taj intervju, a ko je potom odlučio da se to sada, i to baš na takav način emituje, ko je to potom prevodio na srpski, stvarno ne znam. U šoku sam bio kada sam video kako je sve prikazano u našim medijima, moje reči su bile bitno drugačije", objasnio je Gvozdenović za Blicsport.

Prethodno su kosovski mediji preneli Gvozdenovićevu izjavu televiziji Top Čenel, koju je dao na albanskom jeziku, kako bi voleo da vodi klub sa Kosova.

"U fudbalu ne može da se kaže 'ne'. Ovde smo kao susedi, prijatelji, bavimo se fudbalom, a ne politikom. Ako bih dobio dobru ponudu sa Kosova, ozbiljno bih razmislio. Imam licencu, ali nisam samostalno vodio još nijedan tim", navodno je rekao Gvozdenović, koji je svojevremeno odigrao jednu utakmikcu za reprezentaciju Jugoslavije.

Gvozdenović, koji je trenutno radi kao pomoćni trener u Tirani, karijeru fudbalera završio je pre dve godine u albanskom Kukešiju, a poslednjih pet sezona pored tog kluba igrao je za Skenderbeg i Tiranu.

"U početku sam strahovao da dodjem u Albaniju, ali sada sam zavoleo tu zemlju. Želeo bih da govorim albanski bez greške. Moja porodica nije bila za to da dodjem u Albaniju, ali zbog ljubavi prema fudbalu bio sam spreman da pokušam. Nisam se plaširao, znam šta je sport, a šta politika", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve