Nova vest
Fudbal

Subota, 29.07.2017.

22:52

Napadač Alves srušio Monako, PSŽ osvojio Superkup

Fudbaleri Pari Sen Žermena dobili su prvi bitku protiv Monaka ove sezone, slavili su 2:1 u Superkupu Francuske.

Izvor: AK

Autor: AK

Napadač Alves srušio Monako, PSŽ osvojio Superkup
Foto: Getty images

Junak "svetaca" u Tangeru bio je veteran iz Brazila Dani Alves koji je igrao u napadu te golom i asistencijom doneo preokret u drugom poluvremenu.

"Kneževi" su poveli preko Đibrila Sidibea nakon sjajne asistencije Jurija Tilemansa u 30. minutu, ali Alves, koji je ovog leta stigao u Pariz, poravnava u 51 iz slobodnog udarca, a potom asistira Adrijenu Rabiou za 2:1 u 63. minutu.

PSŽ je osvojio sedmi Superkup Francuske, peti uzastopni, a ukupno 31. trofej u klupskoj istoriji.

Za Monako je do 71. minuta igrao Kilijan Mbape, za koga se već nedeljama spekuliše da bi mogao da pređe u Real Madrid za rekordnih 180 miliona evra.

Prvih 11 u timu Monaka činili su: Subašić – Kongolo, Žarson, Glik, Ture – Lemar, Fabinjo, Tilemans, Sibibe – Mbape, Falkao. Igrali su još Kariljo, Roni Lopes i Sen-Maksimin.

U startnu postavi PSŽ igrali su: Areola – Kurzava, Silva, Markinjos, Munir – Mota – Rabio, Verati – Pastore, Alves, Kavani. Kasnije su ušli Guedes, Matuidi i Nkunku.

Sezona u Ligi 1 počinje narednog vikenda, PSŽ dočekuje Amijen, dok Monako odbranu titule počinje protiv Tuluza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve