Nova vest
Fudbal

Petak, 28.07.2017.

14:22

Đukić: Samo ofanzivno, tako igraju šampioni

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da želi da njegovi igrači protiv Javora u Superligi prekopiraju pristup i igru sa duela protiv Olimpijakosa.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Đukić: Samo ofanzivno, tako igraju šampioni
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Utakmica 2. kola Superlige Srbije između Partizana i Javora na programu je u subotu od 19 sati na stadionu u Humskoj.

"Čeka nas bitan i težak meč protiv Javora, posebno što dolazi posle utakmice sa Olimpijakosom. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, najteže je pobediti u već dobijenim utakmicama. Želim da izađemo sa istim stavom kao protiv Olimpijakosa, ne verujem da će u tom slučaju biti ikakavih problema", rekao je Đukić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Đukić je poručio da očekuje ofanzivan Partizan protiv Javora, kao što je to bio slučaj protiv Olimpijakosa, uprkos porazu.

"Ne bih ništa menjao. Zagovornik sam ofanzivne igre, tako igraju šampionske ekipe u borbi za titule. Nema smisla da se branimo protiv Olimpijakosa i igramo na kontre, hoću napadački Partizan u Superligi i Evropi".

On je dodao da su neizvesni nastupi Chirkovića i Leonarda zbog lakših povreda, kao i da će najveće pojačanje Sejduba Suma da dobije veću minutažu.

"Fizički se sve bolja oseća, Suma je naporno trenirao", naveo je trener crno-belih.

Đukić je odbacio navode da saigrači bojkotuju Leonarda u toku najava odlaska Brazilca iz Partizana.

"Nikako ne mislim da postoji bojkot. Tražimo Leonarda, veliki je igrač, ali je teško biti konstantan u takvim mečevima. Olimpijakos je veliki tim, u takvim duelima nema lepote, već teškog rada svih 90 minuta", zaključio je Đukić, konstatujući da je neminovnost da klub živi od prodaje igrača jer je praktično završio transfer Nemanje Mihajlovića u Herenven za 1,7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve