Nova vest
Fudbal

Petak, 28.07.2017.

15:40

Zvezda i Partizan na turniru u Foči

Tradicionalni međunarodni turnir za mlade fudbalere "Football Friends" odbiće održan narednog vikenda u Foči.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Zvezda i Partizan na turniru u Foči
Photo: Getty Images

Turnir će biti odigran po 13. put, uz učešće osam klubova, među kojima su i Crvena zvezda i Partizan.

Opština Foča i "Football Friends" 2005. godine su inicirali i ponovo organizovali "Međunarodni fudbalski turnir za mlade (U17) Football Friends", kao svojevrsni nastavak turnira koji je odigravan u bivšoj SFRJ u periodu od 1978 do 1989. godine.

Na ovogodišnjem turniru sem Crvene zvezde i Partizana ucestvovaće i Rijeka, Maribor, Vardar, Budućnost iz Podgorice, Željeznicar i domaća Sutjeska.

Tokom turnira, u subotu, u Domu klulture u Foči, biće organizovan i panel pod nazivom "Fudbal može mnogo" na kojem će se pažnja usmeriti ka značaju

fudbala i inkluziji, a učestvovaće načelnik opštine Foča Radisav Mašić, direktor

“Streetfootballworld” iz Berlina Vladimir Borković, predsednik "Football Friends" Zoran

Avramović, predstavnici klubova koji se takmiče na turniru, dečaci i devojčice iz Doboja, Goražda, Mostara, Banja Luke i Foče iz projekta “With a Little Help from Football Friends” i kao gost šef Kancelarije Saveta Evrope u Bosni i Hercegovini Dragoslav Štefanek.

Sam turnir promoviše vrednosti fer-pleja, tolerancije i druženja među mladima i za cilj ima promovisanje regiona i opštine Foča. Takođe, povećanje kvaliteta saradnje i organizacije različitih socijalnih i etničkih struktura kroz promovisanje sporta (fudbala) kao važne karike u lancu koji spaja mlade ljude, različitih nacionalnih struktura i vera.

Dosadašnji pobednici turnira su: Crvena zvezda (2005, 2011), Budućnost Podgorica (2008, 2014), Njukasl (2009, 2010), Vardar (2006), Groklin Poljska (2007), Dinamo Zagreb (2012), Svonsi (2013), Olimpija (2015) i Rijeka (2016).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve