Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.07.2017.

18:33

Bufon: Ne razumem – zašto Nejmar ne vredi 600m?

Đanluiđi Bufon, živa legenda Juventusa i jedan od najboljih golmana svih vremena, na ironičan način osvrnuo se na dešvanja na fudbalskoj pijaci.

Izvor:

Autor:

Bufon: Ne razumem – zašto Nejmar ne vredi 600m?
Getty Images

Iz prelaznog roka u prelazni rok svote novca koje klubovi izdvajaju za obeštećenje sve su veće, pa imam situacijju da se 'prosečni' igrači kupuju za 40 miliona evra.

Ovog leta u prvom planu su dva potencijalna transfera koja bi mogla dodatno da promene tokove u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu – spekuliše se da Pari Sen Žermen želi da izdvoji 220 miliona za Nejmara da Silvu iz Barselone, dok Real Madrid nudi četrdeset za mlađanog Kilijana Mpabea.

"Sve to mi zvuči lažno. Zašto Nejmar vredi 220, a ne 600 miliona evra. Moj deda je uvek govorio – "Možeš da duvaš koliko hoćeš, ali će balon na kraju uvek pući'", jasan je bio Điđi u razgovoru za 'Gazzetta dello Sport':

"Zaista ne razumem parametre koji određuju cenu igrača. Sve kao da je nasumično i da se nalazi u rukama onih koji imaju najviše novca. Danas je to 10, a sutra će biti 100 miliona".

Klub koji je daleko najviše bio angažovan na pijaci jeste Milan, koji će pokušati dovođenjem deset novih igrača napravi prvi korak ka povratku u sam vrh italijanskog, ali i svetskog fudbala.

"Mislim da će biti konkurentni jer su potrošili dosta novca, čak i u ovom trenutku, u trenutku beskonačnih vrednosti na tržištu", zaključio je Bufon,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve