Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.07.2017.

13:35

Ostavka uhapšenog potpredsednika UEFA

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je njen potpredsednik Anhel Marija Viljar, koji je uhapšen zbog sumnje na korupciju, podneo ostavku.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ostavka uhapšenog potpredsednika UEFA
Getty images

UEFA je navela da je Viljar u sredu podneo ostavku na mesto "potpredsednika UEFA i člana Izvršnog komiteta i da ona odmah stupa na snagu".

Viljar je odbacio delo za koje se tereti, a trenutno je u zatvoru u Španiji. Ostavku je podneo i na mesto starijeg potpredsednika FIFA. Dok je obavljao funkciju, bio je najstariji od osmorice potpredsednika FIFA.

Kako se navodi, predsednik Evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin prihvatio je ostavku i "zahvalio mu na dugogodišnjem radu u evropskom fudbalu".

"S obzirom na sudski postupak koji se vodi u Španiji, nećemo dalje komentarisati", piše u saopštenju.

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Anhel Marija Viljar i njegov sin Gorka uhapšeni su prošle nedelje zbog sumnji na nepravilnosti u upravljanju Savezom, zloupotrebu sredstava, korupciju i falsifikovanje dokumenata. Viljar ima Ima 67 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve