Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.07.2017.

22:00

Riječani veruju u LŠ, kod kuće 0:0 za prolaz dalje

Hrvatski šampion, Rijeka izborila je remi na gostovanju austrijskom Salcburgu 1:1 u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Riječani veruju u LŠ, kod kuće 0:0 za prolaz dalje
YTSS

Rijeka ima lepu priliku da na domaćem terenu obezbedi prolaz u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona i prihod od 6,7 miliona evra.

Rijeka je, slično kao i Partizan u utorak bila odlična u prvom poluvremenu. U prvih dvadesetak minuta je imala nekoliko prilika preko Gavranovića, Hebera i Župarića, a onda je usledilo i vođstvo.

Ristovski je centrirao, a Gavranović se poklonio glavom za 1:0 posle tačno pola sata igre.

Već nekoliko minuta kasnije Minamino je nagovestio ono što će se desiti početkom drugog dela igre. Šutirao je, ali je golman gostiju odbranio udarac.

Svega desetak minuta potom, na startu drugog dela igre, kapitulirala je prvi i jedini put odbrana Rijeke. Hi Čan Hvang je posle izgubljene lopte gostiju došao u priliku i iskoristio sigurnu situaciju jedan na jedan sa golmanom Simonom Slugom.

Salcburg je tog trenutka preuzeo inicijativu ali je nije materijalizovao pogotkom. Šanse da Austrijance pošalju pod hladan tuš propustili su Vešović i Župarić udarcima u finišu meča, pa Rijeka i ovako sa solidnim rezultatom ide na revanš u Rujevicu.

Ukoliko prođe Salcburg i narednog protivnika, Rijeka bi mogla da zaradi ukupno oko 13 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve