Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.07.2017.

13:55

LŠ: Može li Rijeka kao Dinamo?

U sredu se nastavljaju kvalifikacije za Ligu šampiona, a jedan od interesantnijih duela biće meč između Salcburga i Rijeke.

Izvor: AK

Autor: AK

LŠ: Može li Rijeka kao Dinamo?
Foto: Getty images

Drugu godinu u nizu sastaju se šampioni Austrije i Hrvatske, samo što će ove Red Bulovoj ekipi rivali biti ekipa sa primorja, a ne iz prestonice Zagreba.

Prošlog leta Salcburg je bio na korak od prvog učešća u elitnom takmičenju, imao je Dinamo na konpcima, ali su "modri" senzacionalnim preokretom u produžetku uspeli da uđu u LŠ.

"Nezahvalno je upoređivati ovu utakmicu s onima protiv Dinama. Rijeka ima pametnog trenera sa dobrim idejama, veoma kvalitetan tim. Uspeli su da skinu Dinamo sa trona, to mnogo govori. Znamo da ima mali stadion, zbijen, sa fantastičnim navijačima. Ali i mi imamo dobar tim i sjajne navijače, verujemo u prolaz. Hrvatska liga je tu negde kao austrijska, a oni su dominirali tom ligom. Mnogi su nam rekli da su kompaktan tim koji malo greši", rekao je trener Salcburga Marko Roze.

Ovo je verovatno poslednja šansa za Salcburg da proba da izbori mesto u Ligi šampiona. Već se ovog leta očekivalo da Red Bul digne ruke od svog dugogodišnjeg projekta i posveti se senzacionalnom vicešampionu Nemačke RB Lajpcigu, koji je do prošle sezone trebalo da predstavlja filijalu za Salcburg.

Stvari su se u međuvremenu preokrenule, Lajpcig je sada prioritet franšize jer je već u prvoj sezoni u Bundesligi izborio direktan plasman u LŠ, pa ukoliko se ne nađe u eliti, Salcburg bi posle 12 godina prosperiteta opet mogao da se vrati na fudbalske margine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve