Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.07.2017.

11:55

Skoplje u transu – evrogol, mirna mreža, puno srce

Fudbaleri Vardara trenutno su najbolji predstavnika "balkanske škole" fudbala u evropskim kvalifikacijama ovog leta.

Izvor: AK

Autor: AK

Skoplje u transu – evrogol, mirna mreža, puno srce
Foto: YouTube screenshot

Nakon senzacionale eliminacije Malmea u drugom kolu, stekli su prednost posle prvih 90 minuta okršaja sa još jednim relativno redovnim učesnikom Lige šampiona Kopenhagenom.

"Ovo je velika pobeda, odigrali smo pametno, igrači su ispunili sve zahteve, moramo biti zadovoljni. Ali moramo ostati mirni, sa obe noge na zemlji, jer nas čeka revanš u Danskoj. Nećemo se braniti, igraćemo na gol i pokušati da eliminišemo protivnika", rekao je trener Vardara Goce Sedloski.

Pred oko 14.000 gledalaca makedonski šampion je potpuno nadigrao danskog prvaka (18-11 šutevi, 7-4 u okvir gola), a veliku pobedu je spektakularnim volejom sa 14m doneo Džonatan Baloteli, 25 minuta pre kraja.

"Hvala brojnim navijačima, bili su naš 12. igrač. Ovu pobedu posvećujem njima. Prezadovoljni smo igrom i još više rezultatom. Dali smo gol, a nismo primili, što je najvažnije. Sada nas čeka teška bitka u Kopenhagenu, siguran sam da ćemo još jednom ostaviti srce na terenu i učiniti celu Makedoniju ponosnom i opet ispisati istoriju našeg kluba. Znamo da nas čeka sličan "pakao" kao u Malmeu, ali moramo biti bolji sada", rekao je golman Filip Gačevski.

Vardar je odigrao meč skoro perfektno, na vrhunskom evropskom nivou – fizički besprekorno, sa mnogo trčanja, taktički mudro i stigao do najveće pobede u poslednjih nekoliko godina.

"Nismo igrali na očekivanom nivou. Vardar je bio bolji u uspeo je da postigne gol. Ali ovo je samo prvo poluvreme utakmice. Čeka nas revanš u Danskoj koji se nadam će biti mnogo bolji. Nismo došli da se branimo, strategija je bila da postignemo gol, ali smo podbacili u tome", rekao je trener Kopenhagena Stale Solbaken.

Malo je nedostajalo da skopski tim u Kopenhagen putuje sa 2:0, ali su domaćini u svakom slučaju zadovoljni ishodom susreta pre svega jer su sačuvali svoju mrežu, a pobeda im je napunila srce i donela ponos.

"Cilj je bio pobeda bez obzira kojim rezultatom, ali je ovo još bolji ishod za nas jer nismo primili gol. Biće drugačija utakmica u revanšu, svesni smo toga. Štata što nismo iskoristili druge šanse i slavili ubedljivije. Moramo sada ostati mirni, ne sme da nas uhvati euforija, jer nas čeka još 90 minuta igre. Verujem da ovakvom igrom možemo obezbediti prolaz u sledeću rundu", zaključio je Boban Nikolov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve