Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.07.2017.

19:45

LŠ: Sjajnih 45' Partizana, Oly rastužio Humsku!

Fudbaleri Partizana poraženi su od Olimpijakosa na svom terenu sa 3:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Sjajnih 45' Partizana, Oly rastužio Humsku!
Starsportphoto

Dvostruki strelac za grčki tim bio je napadač Ben koji je individualnim kvalitetom poništio odlično izdanje 'crno-belih', dok je sve nade domaćina raspršio Emanuel Emenike u prvom minutu nadoknade vremena.

Jedini pogodak za Partizan, koji je u većem delu susreta bio bolji tim na terenu, postigao je Tavamba u 10. minutu.

Revanš meč na programu je za nedelju dana u Pireju.

Utakmica u Humskoj počela je poluprilikom za Olimpijakos u 20. sekundi, da bi već u šestom minutu usledio "hladan tuš". Šampion Grčke poveo je nakon dobre akcije Bena i Marka Marina, ali i loše reakcije veznog reda i odbrane domaćina.

Ipak, samo četiri minuta kasnije ekipa Miroslava Đukića stigla je do izjednačenja – kombinovali su Leonardo i Đurđević, napadač je pronašao Jankovića koji asistira Tavambi za 1:1.

Usledio je nekoliko mirnijih minuta, pre nego što je naš predstavnik preuzeo kontrolu. Ekipa Miroslava Đukića, nošena navijanjem sa tribina, dobijala je većinu duela, imala nekoliko dobrih situacija, ali bez većih prilika.

Meč je nastavljen u istom ritmu, ekipe su "podelile" po jednu šansu, pre nego što je u 56. minutu Ben fantastičnim udarcem pogodio za 1:2.

Olimpijakos je iz dve dobre prilike stigao do velikog kapitala, posle čega je za srpskog šampiona bilo teško da se vrati. Ostojić je imao jednu dobru šansu, pre nego što je Emanuel Emenike u samom finišu iskoristio "raspad" odbrane Partizana i postavio konačan rezultat.

Tok meča:

1' Već nakon dvadesetak sekundi moglo je da dođe do problema pred golom Kljajića – Tavamba je izgubio loptu na protivničkoj polovini, lopta je umalo došla do Karsele, ali je Ćirković uspeo da reaguje na vreme.

4' Nekoliko trenutaka kasnije Siopis je brutalno startovao na Leonarda, ali ga je srećom promašio. Brazilac je ostao da leži na zemlji, pre nego što je sudija Davide Masa grčkom fudbaleru pokazao žuti karton.

6' GOL – dva minuta kasnije Olimpijakos je poveo u Humskoj preko Bena. Brzonogi napadač kombinovao je sa Markom Marinom, nekadašnji krilni igrač Čelsija i Verdera mu je doturio loptu, a on pobegao Kosoviću, Ćirkoviću i Evertonu, posle čega je rutinski pogodio bliži ugao – 0:1.

10' GOL – iako je usledio hladan tuš na stadionu već na startu, Partizan se brzo oporavio i četiri minuta po primljenom golu izjednačio na 1:1. Dugu akciju pokrenuli su Leonardo i Đurđević, reprezentativni napadač je sjajno pronašao Jankovića na drugoj strani, a ovaj ubacio na peterac gde je Tavamba uz mnogo sreće pogodio mrežu.

15' Iako su iz kluba apelovali na fer i korektno navijanje jer je Partizan "pod lupom" UEFA, navijači su petardom gađali Marka Marina dok je izvodio korner i ona je pukla 4-5 metara od igrača, zbog čega je usledio kraći prekid.

23' Uroš Đurđević izbegao je težu povredu, nakon što ga je Romao izneo sa terena. Uhvatio se za koleno sa bolnom grimasom na licu, ali se brzo pridigao.

25' Samo minut i po kasnije našao se u velikoj šansi – Vulićević je centrirao sa desnog boka, lopta je prošla Tavambu i pala mu na grudi, ali mu je Figeiraš u poslednjem trenutku skinuo sa voleja.

28' Nastavili su 'crno-beli' sa pritiskom i ponovo bili blizu šanse. Opet je Vulićević centrirao, golman gostiju je izboksovao do Miletića, čiji šut je grudima izblokirao Romao.

30' Tavamba je iznudio korner posle kojeg je najviši u skoku bio Ćirković, ali nije dovoljno dobro zahvatio loptu glavom.

41' Posle desetak minuta bez uzbuđenja, Đurđević je ponovo zapretio – Kosović je oduzeo loptu na desnoj strani, ona je došla do napadača Partizana, ali je nesrećni blok značio gol aut.

42' Samo minut kasnije Leonardo ga je sjajno pronašao na drugom delu kaznenog prostora. Uroš je lepo tražio Jankovića u petercu koji je za trenutak zakasnio i dobra prilika je propala.

45' U poslednjem minutu prvog dela 'crno-beli' su odlično kombinovali, Kosović je gurnuo u prostor na levi bok, ali je Leonardo bio u malom ofsajdu.

Partizan je, ako se izuzme pad koncentracije kod primljenog gola, odigrao odlično prvo poluvreme i u najmanju ruku bio ravnopravan protivnik šampionu Grčke.

46' Partizan je i drugi deo igre otvorio pritiskom na zadnju liniju gostiju, koja je rezultirala napadom po levom boku. Janković je još jednom prošao, ali je njegovo povratno dodavanje izblokirano.

48' Olimpijakos se brzo oslobio i nekoliko trenutaka kasnije imao veliku priliku. Seba se probio kroz srce odbrane 'crno-belih', izašao 1 na 1 sa Kljajićem, ali je izgubio korak i srpski golman je spasao svoj tim.

51' Ritam u kojem je igrano prvo, nastavljen je i u drugom poluvremenu, a sada je šansu da donese prednost Partizanu imao Leonardo. Janković je presekao dodavanje odbrane rivala i poveo polukontru. Oboren je na nekih 20 metara laktom u lice, a ona se odbila do brazilskog plejmejkera koji je iz prve gađao suprotni ugao i bio neprecizan.

56' GOL – kazna je stigla nekoliko minuta, i to na kakav način! Partizan je izgubio loptu na svojoj polovini, ona je na levoj strani došla do Bena, koji je krenuo u napad. Lomio je Ostojića koji se previše povlačio, a onda fantastičnim udarcem pogodio suprotne rašlje – 1:2.

66' Nakon drugog gola 'crveno-belih' domaći tim nije uspeo da se oporavi u sledećih desetak minuta. Tonus u igri Partizana je potpuno opao, a to je mogao da kazni Ben, koji pogađa spoljni deo mreže.

69' Tri minuta kasnije Leonardo je imao dobru situaciju – Brazilac je ostao usamljen na levom boku, krenuo u dribling i pokušao da iznudi penal, ali je sudija odmahnuo rukom.

73' Velika šansa za Partizan – prvi put od gola domaćin tim je pripretio. Najviši u skoku bio je Ostojić, ali je njegov udarac glavom završio malo pored desne stative.

82' Posle Miletića, ulazi i Danilo Pantić umesto Jankovića.

80' Na terenu Pardo i Zdjelar, izlaze Karsela i Marin.

77' Žuti karton dobija Karsela-Gonsales.

86' Igrači Partizana bili su sve nervozniji i posle jednog faula nad Kosovićem, došlo je do koškanja sa protivničkim igračima. Ođiđa-Ofoe je dobio žuti karton, ali 'crno-beli' nisu uspevali da organizuju dobar napad.

90+1' GOL – sudija je produžio utakmicu četiri minuta, a već u prvom rezervista Emanuel Emenike raspršio je nade našeg prvaka o prolasku dalje. Fenomenalna lopta kroz dubinu rasporila je odbranu Partizana, Ostojić je zakasnio, a iskusni napadač zaobišao Kljajića i postavio konačan rezultat – 1:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

863 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve