Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.07.2017.

22:34

Rosicki neizvestan za Zvezdu

Najveća zvezda Sparte iz Praga Tomaš Rosicki neizvestan je za meč sa Crvenom zvezdom u četvrtak.

Izvor: AK

Autor: AK

Rosicki neizvestan za Zvezdu
Foto: Getty images

"Mali Mocart" je povredio mišić u prijateljskom meču sa Blekburnom prošle nedelje, na povratku posle desetomesečne pauze.

Iako su iz praškog kluba istakli da povreda nije ozbiljnije prirode, Rosicki je u ponedeljak trenirao odvojeno od ekipe.

"Ne želimo ništa da rizikujemo, Tomaš mora ići korak po korak. Vrlo je važno da bude maksimalno spreman. Normalno trenira", rekao je trener Sparte Andrea Stramačoni.

Rosickog bi u startnoj postavi Sparte mogao da zameni drugi veteran, poslednje Stramačonijevo pojačanje, bivši vezista Bordoa, Viljareala i Lila Rio Mavuba.

U poslednjem testu pred Zvezdu Sparta je remizirala sa holandskim Viteseom 1:1, u četvrtak. Tim iz Arnema je poveo u 11. minutu preko Linsena, a izjednačio je Šural pola sata pre kraja.

Stramačoni je meč počeo u formaciji 3-5-2: Dubravka Štetina, Zahustel, Kaja Kadlec, Saček, Šural, Vacejelu, Fridek Lafata, Janko.

Doskorašnji igrač Zvezde Srđan Plavšić ušao je u igru na poluvremenu.

Zvezda dočekuje Spartu u četvrtak od 20:30 na stadionu "Rajko Mitić", u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve