Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.07.2017.

19:43

Danilo potpisao: Oduvek hteo da igram za Gvardiolu

Dosadašnji fudbaler Real Madrida Danilo potpisao je u nedelju petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem.

Izvor: B92

Autor:B92

Danilo potpisao: Oduvek hteo da igram za Gvardiolu
Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

"Nekoliko klubova je bilo ozbiljno zainteresovano za mene, ali oduvek sam želeo da igram za (trenera) Pepa Gvardiolu. Čim sam saznao da postoji interesovanje, znao sam da želim da budem fudbaler Sitija", rekao je 26-godišnji brazilski bek.

Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni.

Gvardiola je imao manjak odbrambenih igrača, pošto su klub napustili Gael Kliši, Pablo Zabaleta, Bakari Sanja i Aleksandr Kolarov. Klub je ovog leta doveo Kajla Vokera iz Totenhema.

"Fudbal je veoma dinamičan i zahteva kvalitetne fudbalere na svim pozicijama, pa mislim da je u prednosti onaj igrač koji može da igra na različitim pozicijama na visokom nivou. Ja želim da igram i nemam omiljenu poziciju. Navikao sam da igram desnog beka, ali kad god sam na terenu, u startnih 11, ja sam srećan", naveo je Danilo. "Gvardiola mi je rekao da sam spreman i da mogu da giram levog i desnog beka, na sredini. Nadam se da ću mu pomoći onako kako očekuje", dodao je on. Danilo je napustio Real dve godine pošto je došao iz Porta. On je osvojio dve Lige šampiona i titulu u Primeri sa Realom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve