Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.07.2017.

11:57

Sjajna akcija: Navijači sređuju Marakanu

"Marakana druga naša mama", ovo je slogan navijača Crvene zvezde koji su krenuli u renoviranje sada stadiona "Rajko Mitić".

Izvor: PT

Autor: PT

Sjajna akcija: Navijači sređuju Marakanu
Printscreen Zvezda Tv

Pristalice crveno-belih boja ne žele da od jedan najvećih stadiona na Balkanu propadne pa su pokrenuli akciju.

Navijači su čupali korov, farbali ogradu, skidali polomljene stolice, a u planu je i kompletno farbanje fasada i krova.

Akciji su se pridružili glumci Viktor Savić i Aleksandar Radojičić. Njih dvojica su i članovi Skupštine fudbalskog kluba Crvena zvezda. Savić kaže da skupština zaseda samo dva puta godišnje i da je na ovaj način rešio da se uključi u akciju.

Osim čišćenja korova, farbanja ograda i zamene stolica planira se i farbanje krova.

"Farbamo krov sa gornje i sa donje strane. Krov ima negde oko 35.000 kvadrata i za to će nam biti potrebno oko osam tona boje. Kao kruna naše akcije planiramo sređivanje fasade stadiona, spoljašnje fasade na način na koji su to naši đedovi uradili. Oni su i izgradili ovaj stadion tako što su kupovali ciglu po ciglu. Mi planiramo da obnovimo tu akciju da svako donira po jednu ciglu koja košta 20 dinara" kaže Savić.

Radojičić dodaje da su za one koji kupe 100 cigala spremljene zahvalnice, dok če imena onih koji kupe 600 cigala biti ugravirana na obnovljenoj fasadi "Rajka
Mitića".

Crvena zvezda u četvrtak igra meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope upravo na stadionu "Rajko Mitić" protiv praške Sparte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d