Nova vest
Fudbal

Subota, 22.07.2017.

08:30

Kosta preko Milana do Atletika?

Dijego Kosta je već mesecima na izlaznim vratima Čelsija, a dolaskom Alvara Morate i definitivno je zakoračio preko praga Stamford Bridža.

Izvor: AK

Autor: AK

Kosta preko Milana do Atletika?
Foto: Getty images

Španac ima jednu želju, da se vrati u Atletiko, ali će zbog suspenzije transfera "jorgandžija" do januara morati zaobilaznim putem do Madrida.

Mediji sa Pirineja prenose da je ta obilaznica italijanski velikan Milan koji je ovog leta uložio oko 200 miliona evra u pojačanja.

"Ne volim da pričam o igračima koji nisu ovde. Mogu samo da vam kažem da je u januaru Kostina situacija bila vrlo jasna, za klub, igrača i njegovog agenta. Za mene je ta priča zatvorena", rekao je menadžer Čelsija Antonio Konte, potvrdivši višemesečne spekulacije da se njegov odlazak planira od zimus.

"Rosoneri" su spremni da pozami Kostu na šest meseci što bi bila dobitna kombinacija za sve četiri strane – Čelsi bi ga se odmah rešio, Atletiko "rezervistao", Milan dobio veliko pojačanje do januarskog prelaznog roka, a Kosta ne bi izgubio pola godine čekajući da "jorgandžije" dobiju dozvolu da ga registruju.

Prema pravilu FIFA jedan fudbaler može biti registrovan za tri kluba u jednoj godini, pa dok god ne odigra takmičarski meč za Čelsi može na pozajmicu u Seriju A pre povratka u LaLigu.

Kosta ima 28 godina, prošle sezone postigoa je 22 goloa na 42 utakmice, a ukupno 59 na 120 nastupa za Čelsi tokom tri godine u Londonu.

Za Atletiko je igrao dve sezone i na 86 mečeva dao 56 golova. Ima dva nastupa bez golova za Brazil, a 16 uz šest pogodaka za Španiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve