Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.07.2017.

20:20

LE: Donald i Srnić doveli Zvezdu do Praga

Crvena zvezda plasirala se u trećo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope sigurnom partijom protiv kazahstanskog Irtiša – 2:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

LE: Donald i Srnić doveli Zvezdu do Praga
StarSport

Posle remija u prvom susretu u Pavlodaru (1:1), crveno-beli su potpuno zasluženi obezbedili plasman u narednu rundu, pošto su tokom celog meča dominirali.

Ekipa Vladana Milojevića sjajno je otvorila meč pred nešto više od 22.000 navijača na stadionu Rajko Mitić i povela već posle deset minuta igre, kada je Mičel Donald sjajno izveo slobodan udarac, a golman gostiju paradom samo ulepšao njegov pogodak.

Vicešampion Srbije mogao je već u prvih 45 minuta da reši pitanje pobednika, ali je Irtiš nekako uspevao da se odbrani, dok je u nekoliko situacija imao i sreće.

Istu sliku gledali smo u nastavku, prednjačili su raspoloženi Gelor Kanga i neumorni Branko Jovičić, koji je već u svom drugom meču u crveno-belom dresu stekao velike simpatije domaćih navijača.

U 76. minutu, probio je po levom boku, pretrčao tri rivala i poslao idealan pâs na peterac – odakle Slavoljubu Srniću nije bilo teško da pogodi mrežu i overi prolaz svog tima u narednu rundu. Ipak, krilni napadač domaćih moraće da propusti naredni susret u Evropi jer je zbog proslave pogotka zaradio žuti karton, treći u Ligi Evrope ove sezone.

Zvezda će za plasman u finalnu rundu kvalifikacija igrati dvomeč sa praškom Spartom, a ti susreti na programu su 27. jula u Beogradu, odnsono 3. avgusta u Češkoj. Pre toga, crveno-bele čeka i početak nove sezone Superlige Srbije, nedeljnim duelom sa niškim Radničkim od 19 časova, takođe na Marakani.

Utakmicu na stadionu 'Rajko Mitić' obeležila je i jedna specifična situacija jer su zbog vređanja LGBT zajednice i kazne UEFA, odnosno zatvaranja severne tribine, 'Delije' biti smeštene na južnoj strani našeg najvećeg stadiona.

Ipak, to ih nije spečilo da još jednom istaktnu transparet sadržine – "Bebe nek se rađaju poruka je juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga"

KRAJ – Do kraja susreta nije bilo pravih uzbuđenja, iako je Irtiš mogao u poslednjim trenucima do počasnog gola iz slobodnjaka, ali je istovremeno opšta ocena da je Crvena zvezda potpuno zasluženo prošla u narednu rundu, gde je čega dvomeč sa ambicioznom praškom Spartom.

80' IZMENA – Priliku da debituje u poslednjih deset minuta dobio je i Aleksandar Pešić, najskuplje pojačanje Zvezde ovog leta, dok je na drugoj strani ušao bivši napadač Partizana Ismael Beko Fofana.

76' GOL – Napokon se Zvezdi isplatio veliki uloženi napor, posle čega se može reći i da je ipak Branko Jovičić igrač utakmice. Neumorni zadnji vezni oduševio je sve na stadionu, pre nego što je vrhunsku partiju krunisao fenomenalnim prodorom i idealnom asistencijom za Slavoljuba Srnića, koji rutinski sa pet metara trese mrežu – 2:0!

73' IZMENA – Vladan Milojević odlučio se za prvu izmenu tek u finišu, kada je Džon Ruis ušao umesto Rikardinja, koji je ispraćen aplauzima, dok je trener gostiju nešto ranije umesto Kislicina uveo Darabajeva.

70' – Nije jenjavao pritisak srpskog vicešampiona, ali i dalje nije bilo pogotka. Kanga je prednjačio, nastavivši da ističe kandidaturu za igrača utakmice, dok je Rikardinjo još jednom oprezno zapretio sa tridesetak metara.

65' – Kako je meč ulazio u poslednju trećinu, domaći sastav je sve jače i jače pritiskao, a mora se istaći i da nije imao ni sreće. Najpre je udarac Kange sa distance završio tik pored stative, da bi, posle minijature Rikardinja, odbrana gostiju reagovala je u poslednji čas.

60' – Jedan od novajlija u timu domaćih, Rikardinjo je mogao do prvenca u novom klubu na ulasku u čas igre, ali je njegov vole, posle nove izbijene lopte, takođe završio pored stative. Nešto ranije, bilo je opasno na drugoj strani, ipak – centaršut Kalinina otišao je u prazno.

55' – Prvih deset minuta nastavka donelo je isto što i početak duela – napade crveno-belih u serijama i tek poneki pokušaj ataka gostiju. Međutim, za razliku od prvog poluvremena Zvezda ovoga puta nije uspela konkretno da zapreti i stigne do pogotka koji bi joj doneo daleko mirniji finiš.

POLUVREME – Crvena zvezda je bila daleko bolji rival u prvih 45 minuta, ali nije to uspela i maksimalno da iskoristi, a posebno se ističu šanse za Boačija, odnosno Srnića.

43' – Kazahstanci jesu uspeli da se oslobode visokog pritiska crveno-belih, u nekoliko navrata stigli su do kaznenog prostora, a najbolju priliku za njih u prvom delu susreta propušta Fonseka, kada njegov udarac glavom odlazi blizu stative Manojlovićevog gola.

33' – Novi odgovor Zvezde usledio je samo 120 sekundi kasnije, kada je naš predstavnik bio najbliži da duplira prednost. Posle drugog kornera, Mario Maslać izbacio je loptu, ali samo do Slavoljuba Srnića, ipak – njegov plasiran udarac odlazi tik pored stative 'zaleđenog' Lorije.

31' – Osim jednog prekida i slabog centaršuta iz prekida, Irtiš nije imao udarac ka golu Filipa Manojlovića ni posle pola časa igre, da bi to promenio Rodrigo Antonio već u sledećem minutu, ali je golman domaćih bez ikakvih problema zaustavio njegov šut.

25' – Istu sliku gledali smo i u narednih petnaestak minuta, Zvezda je i dalje napadala, ne dozvoljavajući protivniku ni da dođe do lopte na njenoj polovini, dok je najbolju priliku za 2:0 upropastio Ričmond Boaći. Raspoloženi Kanga mu je poslao sjajan pâs, ali je Ganjanin, koji je odlučio da bude nesebičan u kontri dva na jedan, pogodio defanzivca gostiju u želji da proigra saigrača.

10' GOL – Nastavila je domaća ekipa sa pritiskom i napadima, da bi joj se to isplatilo već u desetom minutu. Posle akcije po levom boku, Gelor Kanga prevario je čuvara koji ga ruši na 25 metara iskoso od gola, a Donald postiže veoma lep pogodak, za svoj prvenac u novoj sezoni – 1:0!

7' – Za razliku od Anđelkovića, Filip Stojković nije imao sreće da mu glavni arbitar iz Švajcarske oprosti prvi oštar start, pa smo u sedmom minutu videli prvi žuti karton.

5' – Zvezda je krenula agresivnije, kao i u prvom susretu, preuzela je kontrolu, ali nije uspela da zapreti u prvih nekoliko pokušaja. S druge strane, malo je nedostajalo da gosti prvi stignu do prave prilike, posle velike greške Mičela Donalda na sredini terena, ali je Dušan Anđelković uspeo da napravi faul na vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve