Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.07.2017.

20:48

Koliko je Partizan platio za Sumu?

Danima se spekuliše koliko je Partizan platio za transfer Sejdube Sume, a nedoumice nisu rešili ni predstavnici Slovana.

Izvor: AK

Autor: AK

Koliko je Partizan platio za Sumu?

Spekulisalo se da su se klubovi dogovorili sa 1,2 miliona evra i 20 odsto od sledećeg transfera, potom da je Partizan oborio srpski rekord sa 1,65 miliona.

Potpredsednik Slovana Ivan Kmotrik je istakao da je u pitanju treća najveća prodaja u istoriji kluba, ali i pored ove izjave nije sigurno koliki je taj iznos.

"Zadovoljni smo iznosom koji smo dobili za Sumu. Ovaj transfer će osigurati budućnost kluba. Suma je imao sjajnu sezonu, postigao je 25 golova što mu je značajno podiglo cenu na tržištu. Ovo je treći najveći transfer u istoriji kluba. Dogovor sa Partizanom podrazumeva i bonuse koji bi dodatno mogli da povećaju vrednost transfera", rekao je Kmotrik i zahvalio se Sumi.

Prema podacima portala Transfermarkt, Slovan je prodao Sumu za 1,1 miliona evra (uz procenat), a da su više od njega plaćeni samo Robert Vitek (1,3 miliona, Nirnberg, 2004), te Jakum Silvestr (1,5 miliona, Dinamo Zagreb, 2011).

S druge strane, slovački mediji tvrde da je drugi najveći transfer Slovana bio prelazak Vladimira Kindera u engleski Midlzbro 1997. godine za 2,1 miliona evra, a najveći je napravio Peter Dobrovski u Real Madrid 1993. za 3,4 miliona evra.

Međutim, nigde nema zvaničnog podatka o visini ova dva transfera iz prošlog veka. Partizan će Sumu predstaviti u četvrtak, ali sumnjamo da će čelnici kluba otkriti vrednost transfera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve