Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.07.2017.

17:33

Ridigerov transfer = zašto je nemački fudbal jak

Transfer Antonija Ridigera iz Rome u Čelsi za 34 miliona funti pokazao je na koji način Nemačka štiti svoje fudbalske škole i omogućava im dodatne finansije.

Izvor: AK

Autor: AK

Ridigerov transfer = zašto je nemački fudbal jak
Foto: Getty images

Zahvaljujući pravilu u nemačkom fudbalu pod nazivom "ausbildungsentschädigung", što u slobodnom prevodu znači "kompenzacija za trening", 345.000 funti pripalo je akademijama u kojima je Ridiger sticao prvo fudbalsko iskustvo.

Pomenuti novac podelili su Tasmanija Berlin za koju je Ridiger igrao 2002-2005, Nojkolner Sportfrojnde (2005-2006) i Herta Zahlendorf (2006-2008).

Iako u svetu fudbala 345.000 funti podeljeno na tri dela to nije visoka suma, čak ni za srpske uslove, nema sumnje da će svakako dobro doći amaterskim klubovima u razvoju novih fudbalskih zvezda.

Ridiger je napustio ove omladinske škole sa 15 godina kada je prešao u Borusiju Dortmund, gde je procenjeno da nije dovoljno dobar za prvi tim.

Karijeru je nastavio u Štutgartu koji ga je prodao Romi za 12 miliona funti pre dve sezone, a od ove prodaje će dobiti 2,2 do 3,5 miliona.

Pre nekoliko nedelja Čelsi ga je platio 30,5 miliona, uz 3,5 kroz bonuse u zavisnosti od igara.

Ridiger će za Čelsi da debituje protiv minhenskog Bajerna u prijateljskom meču 25. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve