Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.07.2017.

11:05

Perišić u Junajtedu za 45,7 miliona evra?

Mančester Junajted postigao je dogovor sa Interom za transfer Ivana Perišića vredan 47,5 miliona evra, prenose britanski mediji.

Izvor: AK

Autor: AK

Perišić u Junajtedu za 45,7 miliona evra?
Foto: Getty images

Već nedeljama traju spekulacije o ovom transferu, "nerazuri" nisu želeli da se odreknu sjajnog krilnog napadača, ali je on insistirao na odlasku.

Perišić bi u naredna dva dana trebalo da obavi medicinske preglede i priključi se timu Žozea Murinja koji se za novu sezonu sprema u SAD, navode Englezi.

Ako su istinite ove tvrdnje, Perišić će biti treće pojačanje Junajteda ovog leta, posle Viktora Lindelofa (Benfika, 35 miliona evra), i Romelua Lukaku (Everton, 85 miliona).

Hrvat ima 28 godina, tokom karijere je nastupao za Sošo, Roselar, Klub Briž, Borusiju Dortmund i Volfsburg, pre dolaska u Inter 2015. za 19 miliona evra. Svi njegovi prethodni transferi ukupno su vredeli 33 miliona.

Prošle sezone je na 42 utakmice postigao 11 golova i zabeležio 12 asistencija za Inter, te bio jedan od najboljih igrača inače očajnih "nerazura".

Tokom cele karijere je na 340 nastupa postigao 96 golova uz 67 asistencija za klubove, a na 56 utakmica za reprezentaciju Hrvatske ima po 16 pogodaka i proigravanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve