Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.07.2017.

09:20

Real bez Ronalda na Junajted u Skoplju

Kristijano Ronaldo verovatno neće igrati za Real Madrid u UEFA Superkupu protiv bivšeg kluba Mančester Junajteda, 8. avgusta u Skopljul

Izvor: AK

Autor: AK

Real bez Ronalda na Junajted u Skoplju

Portugalac će dobiti produženi odmor od "kraljevskog" kluba jer je posle naporne sezone, u kojoj je Real posle više od pola veka osvojio i prvenstvo i Evropu, igrao i tokom leta za reprezentaciju, koja je stigla do polufinala Kupa konfederacija.

Ronaldo ima 32 godine, još tokom prošle sezone je najavio da će u naradnim češće da propušta utakmice kako bi bio fizički spreman da celu odigra na vrhunskom nivou, a Superkup sa Junajtedom dolazi suviše rano posle gustog letnjeg rasporeda.

"Na početku sezone smo pričali o broju utakmica koje igram, znao sam da mi je potreban odmor. Poslednjih godina bih bio umoran kada dođemo do finala Lige šampiona. Zbog toga sam ove sezone propustio nekoliko utakmica i sada osećam rezultat, osećam se bolje", rekao je Ronaldo krajem maja.

Kako prenosi madridska Marka, Ronaldo će se na teren skoro izvesno vratiti u Superkupu Španije, protiv najvećeg rivala Barselone. Prvi meč je 12. avgusta na Kamp Nou, a revanš 15. na Santjago Bernabeuu.

Trener Reala Zinedin Zidan je nedavno rekao da želi da Ronaldo ima najmanje deset dana treninga u nogama pre nego što nastupi na zvaničnoj utakmici. Portugalac nije igrao ni prošle godine u UEFA Superkupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve