Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.07.2017.

21:18

Zvezda prodala Sitiju braću Ilić za 5 miliona €!

Crvena zvezda prodala je braću Ivana i Luku Ilić engleskom Mančester Sitiju za pet miliona evra, prenose beogradski mediji.

Izvor: B92, Večernje novosti, Mozzart Sport

Autor:B92, Večernje novosti, Mozzart Sport

Zvezda prodala Sitiju braću Ilić za 5 miliona €!
Foto: FK Crvena zvezda

Obojica će ostati na pozajmici u Zvezdi, 16-godišnji Ivan dok ne postane punoletan, a Luka u zavisnosti od igara možda ode u Englesku već sledećeg leta.

Zvezda se obavezala da 18-godišnji Luka (2. jula postao punoletan) odigra najmanje 15 utakmica u tekućoj sezoni, od čeka je on "odradio" jednu, jer je ušao u 90. minutu protiv Florijane u revanšu na Malti.

S druge strane, dve godine mlađi Ivan će morati bar deset puta da zaigra u timu Vladana Milojevića, prenosi "Mocart Sport".

Zvezda će deo novca od transfera iskoristiti za nastavak vraćanja dugova, a ukoliko to bude nastavljeno po spektakularnoj formuli koja je dogovorena sa Univerzal bankom, to će biti 13,6 miliona evra.

Da bi se to dogodilo, Zvezda mora da u naredih 18 meseci isplati 6,8 miliona evra ovoj banci, da bi joj bio oprošten ostatak duga od 13,6 miliona, prenose "Večernje novosti".

Zvezda je pre braće Ilić prodala Srđana Plavšića, a uskoro se očekuje transfer Filipa Manojlovića, oba po 1,2 miliona evra, pa su crveno-beli ovog leta profitirali skoro osam miliona evra.

Crveno-beli u četvrtak dočekuju kazahstanski Irtiš (20:30), u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvom susretu u Pavlodaru bilo je 1:1, pogocima iz penala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve