Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.07.2017.

10:45

Voker u Sitiju jer Kolarov i trio bekova "stari"?

Britanski mediji spekulišu šta će se dešavati sa bekovskom linijom Mančester Sitija po dolasku Kajla Vokera iz Totenhema.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Voker u Sitiju jer Kolarov i trio bekova
Getty images

Pep Gvardiola nije uspeo da dovede Danija Alveša iz Juventusa, ali jeste drugog najbržeg igrača divizije.

"Nemamo mnogo bekova koji mogu stalno da trče napred-nazad, napred-nazad jer svi imaju po 33, 34 godine", rekao je u aprilu menadžer "Građana". Iako jedino nekadašnja uzdanica Arsena Vengera, Bakari Sanja ima 34 godine, a ostali po 31 Gvardiola je zadnju liniju pojačao plativši Totenhemu 45 miliona funti.

On računa na Vokerovu energiju, brzinu i činjenicu da posle osam godina među "Pevcima" doživljava punu fudbalsku zrelost.

Voker je prošle sezone u Premijer ligi imao pet asistencija dok je kvartet bekova Sitija (Sabaleta, Sanja, Kolarov i Kliši) imao zbirno tri.

"Ako budem mogao da doprinosim u napadu to će biti dobro za tim, davaće nam dodatnu prednost", kaže Voker.

Britanski mediji zameraju novom članu "Građana" na nepouzdanim centaršutevima, ali su mu fizikalije na mestu. Po desnoj strani na krilu je Bernardo Silva koji će ulaziti u sredinu što će Vokeru omogućavati da ubrzava po boku.

Sa 35,18 kilometara na čas, Kajl Voker je izrazito brz, a 27-godišnjak kaže da je dosta gledao Pabla Sabaletu od aktuelnog sastava Sitija.

"Ako budem dobro mogao da tempiram svoja utrčavanja, mislim da niko neće moći da me zaustavi. Zanimaju me samo asistencije, nisam pohlepan. Ne želim da dajem golove dok god mogu da nameštam lopte saigračima da postižu golove", rekao je Voker nakon dolaska u plavi deo Mančestera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve