Nova vest
Fudbal

Petak, 14.07.2017.

13:16

Olimpijakos – 22 stranca u timu od 80 miliona €

Žrebom u Nionu određeno je da će pobednik dvomeča Partizan - Budućnost igrati protiv grčkog Olimpijakosa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

Olimpijakos – 22 stranca u timu od 80 miliona €
Foto: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Crno-beli iz prvog duela imaju prednost od 2:0 i bio pravi šok kada se ne bi plasirali u narednu rundu kvalifikacija.

Upravo zbog toga predstavićemo pokušaćemo ukratko da vam predstavimo Olimpijakos, koji je možda bio i najteži protivnik u žrebu, s obzirom na tradiciju poslednjih desetak godina.

Klub iz Pireja prošle sezone igrao je Ligu Evrope, nakon šokantne eliminacije u kvalifikacijama za LŠ, upravo u trećoj rundi od izraelske Ber Ševe.

Međutim, prethodnih pet sezona Olimpijakos je bio redovni učesnik grupne fazu najelitnijeg fudbalskog takmičenja. Sezone 2013/2014 umalo nisu izbacili Mančester Junajted u osmini finala Lige šampiona.

Tada su sa 2:0 slavili u prvom meču, dok su na Ol Trafordu poraženi sa 3:0, pa je tako njihov san zamalo ostao neispunjen. Svakako su ekipa za respekt i ukoliko crno-beli prođu u naredno kolu očekuje se paklena borba.

Poznato je da se dve frakcija navijača ne podnose i ovde će najvažnija stvar biti obezbediti sigurnost ljudi i igrača na stadionu. To će svakako biti veliki zadatak za mere bezbednosti i u Srbiji i u Grčkoj.

Olimpijakos iza sebe ima turbulentnu sezonu u kojoj je umalo prokockao ogromnu prednost u borbi za titulu, ali odavno nema dostojnu konkurenciju u Grčkoj.

Klub sa Karaiskakisa je u međuvremenu preuzeo albanski stručnjak Besnik Hasi, poreklom iz Đakovice, koji je tokom karijere vodio belgijski Anderleht i prošle sezone kratko poljsku Legiju.

Ovog leta u Pirej je stiglo nekoliko zanimljivih pojačanja, došli su sjajni nigerijski napadač Emanuel Emenike iz Fenerbahčea, potom vezista Vadis Ođiđa-Ofoe iz Legije, a poslednji je stigao srpski reprezentativac, štoper Jagoš Vuković.

Od prošlosezonskih aduta najviše pažnje privlače imena kapitena Španca Alberta Botije, potom Nemca srpskog porekla Marka Marina, zatim Portugalaca Andree Martinsa i Dijoga Figueiraša, a tu su i latinoamerikanci Felipe Pardo iz Kolumbije i Brazilac Seba.

Ne treba zaboraviti još jednog Srbina, mladog vezistu Sašu Zdjelara, a Olimpijakos u sastavu trenutno ima čak 18 stranaca sa četiri kontinenta.

Tokom priprema za predstojeću sezonu, Olimpijakos je savladao austrijskog niželigaša Vatens 2:0, a potom je izgubio od grčkog rivala Panioniosa 2:1.

Velikan iz Pireja je u međuvremenu ušao u sjajan ritam, pregazio je belgijski Mehelen 6:0, uz het-trik Omara Elabdelauija, a onda u do sada poslednjoj proveri nadigrao holandski AZ Alkmar 2:0, pogocima El Fardua Ben Nabuhanea.

Sledeći meč igraće u subotu protiv još jednog tima iz Belgije, Lokerena, a generalnu probu pred Partizan imaće 19. jula sa Asterasom.

Olimpijakos će gostovati u Beogradu 25. jula, a dočekati crno-bele 1. avgusta, ako srpski šampion eliminiše podgoričku Budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve