Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.07.2017.

10:20

Partizan kreće u pohod na 'mušemu' i Ligu šampiona

Beogradski Partizan duelom sa podgoričkom Budućnosti u drugom kolu kvalifikacija započinje pohod ka Ligi šampiona.

Izvor:

Autor:

Partizan kreće u pohod na 'mušemu' i Ligu šampiona
StarSport

Od kada se elitno takmičenje igra po aktuelnom formatu, crno-beli su dva puta stizali do grupne faze – 2003. i 2010. godine.

Ekipa Miroslava Đukića važi za velikog favorita protiv crnogorskog predstavnika, pa će već od 20.45 pred svojim navijačima pokušati da stigne do rezultata koji bi joj garantovao miran revanš kroz sedam dana Pod Goricom.

"Mislim da smo svi svesni da nas očekuje važna i teška utakmica. Svi je željno isčekujemo, želimo da vidimo kako taj novi Partizan igra. Ulazim u taj meč sa željom da vidim dobar, ofanzivni Partizan. Želimo, naravno, da napravimo dobar rezultat. Znamo da će biti teško, ali smo spremni na veliku borbu. Bitno je dobro početi sezonu", rekao je Đukić.

Povratnik na klupu kluba iz Humske kaže i da "u glavi ima tim koji će istrčati na teren".

"Očekujem da ćemo mi voditi meč i da će Budućnost pokušavati da nas kazni iz kontranapada. Zato je bitno da imamo smirenost. Ova utakmica traje malo duže, traje 180 minuta i treba strpljivo raditi, ne treba žuriti i iz te žurbe praviti greške. Mi ćemo se truditi da u tih 180 minuta iskoristimo svoje šanse", rekao je on.

S druge strane, gosti poručuju da nemaju šta da izgube.

"Mislim da će predstojeći dueli psihološki biti teži za Partizan. Neki od igrača crno-belih nisu imali odmor i tu vidim našu šansu. Nismo opterećeni prolazom, nemamo šta da izgubimo i Partizanu prepuštamo ulogu favorita", rekao je trener Budućnosti Dragan Kažić.

Duel na stadionu u Humskoj 1 počinje u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve