Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.07.2017.

16:02

Delije ne mogu na sever protiv Irtiša

Fudbalski klub Cvena zvezda igraće pred praznim severom stadiona "Rajko Mitić" protiv Irtiša iz Pavlodara.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Delije ne mogu na sever protiv Irtiša
StarSport

Za B92 je potvrđeno da je UEFA kaznila i vicešampiona Srbije koji će revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igrati na svom stadionu.

Zvezda je kažnjena zbog incidenata na prvoj utakmici protiv malteške Florijane, koju je srpski vicešampion igrao kod kuće. Navijači su tada razvili transparent kojim vređaju pripadnike LGBT populacije i transparent je razlog za kaznu na koju se klub najverovatnije neće žaliti, prema poslednjim informacijama.

Zvezdini navijači zbog priznavanja Kosova kao članice UEFA i pojedinih odluka evropske kuće fudbala već dugo gaje animozitet prema njoj. Osim tišine sa severne tribine u revanšu protiv Irtiša, Zvezdu čeka i novčana kazna od 8.000 evra.

Ranije tokom dana je kažnjen i Partizan zbog incidenta koji su njegovi navijači napravili na utakmici sa Zaglebjem, prošlog leta. Partizanovim navijačima je zabranjen odlazak na gostovanje u Podgoricu, a sever na stadionu u Humskoj će biti zatvoren.

UEFA je kaznu Zvezdi izrekla nešto brže, jer je sporna utakmica sa Florijanom odigrana 29. juna ove godine. Prvi meč protiv Irtiša, crveno-beli igraju u četvrtak u Kazahstanu od 16 časova, a revanš je naredne nedelje, 20. jula u Beogradu.

Podsećamo, navijači sa severne tribine su tokom utakmice sa Florijanom pružili podršku i nastradalom navijaču Vojvodine, Dimitriju Saši Karanu koji je poginuo na ratištu u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve