Nova vest
Fudbal

Subota, 08.07.2017.

19:34

Voša: Nismo UEFA, nije bilo na našem stadionu

Član uprave i predsednik nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković rekao je za B92 da klub nije odgovoran za napad na igrača Nikolu Trujića.

Izvor: SM

Autor: SM

Voša: Nismo UEFA, nije bilo na našem stadionu
Starsport

Navijači Vojvodine fizički su nasrnuli na Trujića u svlačionici posle eliminacije od Ružomberoka, a jedan od njih je uhvatio za vrat i počeo da ga gura.

"Nikola Trujić ima sva prava koja mu zakon dozvoljava. Ako smatra da treba da tuži klub, neka tuži , a ako je u bilo čemu klub odgovoran, odgovaraće, ali tu naše odgovornosti nema. Mi nismo organizatori utakmice, već UEFA. Nije se igralo na našem stadionu, igralo se u drugoj državi i niko od nas nema moći da uradi nešto više od toga. Mi smo posle utakmice i nezadvoljni i tužni zbog poraza svojim automobilima otišli i tek sutradan smo čuli za taj događaj", rekao je Vuković i dodao:

"Pre odlaska u inostranstvo i meča u Slovačkoj, poslalili smo dopis da nam policija dodeli dva službenika, za bezbednost igrača i ljudi koji putuju na utakmicu. To je po nekom pravilu i normalna procedura, ali mi nismo dobili odgovor i pošli smo na put bez zaštite. Nisam baba Vanga pa da mogu da predvidim šta će se desiti. To je sport, desilo se šta se desilo".

Vuković je rekao da je su Trujić i igrači posle meča umesto u svlačionicu otišli na tribine, gde je došlo do nekog verbalnog konflikta.

"Zašto Nikola Trujić i ostali igrači, kad se utakmica završila nisu otišli u svlačionicu nego su otišli kod publike? Tu je došlo do nekog verbalnog konflikta između njih. Još uvek ne znamo šta se tačno dogodilo. Razgovaraćemo o tome pre treninga i saznati šta se desilo. Istina je uvek negde na sredini, ne želim nikoga da branim, niti nikoga da okrivljujem“.

Trujić je rekao da ga je pogodilo to što mu se niko iz kluba nije obratio, osim trenera, ali Vuković naglašava da to niej tačno.

"On ne govori istinu. Nikola Trujić zloupotrebljava medije. Njegov menadžer se čuo sa mnom i zajedno smo se složili da to nije smelo da se desi i da ćemo pokušati da to privedemo kraju, a zakon će odrediti u kom pravcu će se stvari dešavati".

Trujić je poručio da više nije fudbaler Vojvodine i da će podneti tužbu protiv kluba i napadača, što je potvrdio i njegov advokat.

“To je njihovo lično opredeljenje. Za sada nismo dobili nijedan zvanični zapisnik nismo dobili da je neko obavestio policiju. Vojvodina je prema njemu sve obaveze izmirila i ne postoji nijedan razlog da on raskine ugovor sa FK Vojvodina. Da li će on da tuži ili nje, to je njegovo lično opredeljenje. Njega FK Vojvodina nije oštetio ni po jednom osnovu, niti mu je naneta bilo kakva neprijatnost. Naprotiv, mi smo se o njemu brinuli kao o najrođenijem. On daje izjave o nama da smo mi loši lljudi, a ja u životu sa njim nisam seo i lično razgovarao, jer ja nisam taj koji razgovara sa igračima, moje obaveze u klubu su sasvim nešto drugo", zaključio je član uprave 'Lala'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve