Nova vest
Fudbal

Subota, 01.07.2017.

16:08

Đurđević: Odlična sezona, jedino ta Poljska...

Napadač Partizana Uroš Đurđević zadovoljan je svojom sezonom u Partizanu, ali ne i učešćem na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Đurđević: Odlična sezona, jedino ta Poljska...
StarSport

Đurđević se pripremama Partizana priključio posle EP i prijateljsku utakmicu protiv Kopenhagena gledao sa klupe.

On je u razgovoru sa novinarima tokom priprema u Sloveniji prokomentarisao i zašto je dobro što Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona igra protiv Budućnosti iz Podgorice, ali i da li je bilo ponuda drugih klubova za njegove usluge.

"Videli smo jednu kvalitetnu ekipu Kopenhagena, oni su često učesnici grupne faze Lige šampiona, grupne faze. Mi smo danas odigrali fenomenalnu utakmicu, prvo i drugo poluvreme i momci koji su igrali pola sata i momci koji su igrali 60 minuta", rekao je Đurđević.

Đurđević je zbog reprezentativnih obaveza imao dvokratni odmor od svega desetak dana, pa nije igrao protiv Kopenhagema ali veruje da će za CSKA biti spreman. "Bilo je pametnije što nisam danas odigrao jer sam i putovao jutros i biću sigurno spreman za utakmicu protiv CSKA", kaže Đurđević.

Za njega je prethodna sezona bila vrlo uspešna, ali sa reprezentacijom je uspeh izostao.

"Jeste sigurno moja sezona iz snova i dupla kruna i najbolji strelac lige, jedino što nismo uspeli da se plasiramo u Poljskoj u polufinale sa mladom reprezentacijom. To mi je neuspeh ove godine ali što se tiče Partizana sam napravio pravi korak što sam došao ovde", priznaje napadač Partizana.

On se osvrnuo i na ono što je falilo Srbiji tokom nastupa u Poljskoj. Dva poraza (Portugal 2:0, Španija 1:0) i remi sa Makedonijom 2:2, svakako su bili ispod očekivanja, a upravo je Đurđević Makedoncima u nadoknadi vremena golom "iščupao" bod.

"Falilo nam je malo sreće u nekim situacijama i malo više koncentracije u toj završnici jer i protiv Portugala i protiv Makedonije smo imali dosta šansi koje nismo iskoristili. Pogotovo protiv Portugala u utakmici koja je bila najbitnija jer je bila prva, a mi smo je izgubili 2:0 golovima iz naših grešaka. A protiv Makedonije, ponovo smo ušli dobro u utakmicu i otvorili na vreme, ali nam je falila koncentracija i završnica kada smo mogli da stavimo pečat već u prvom poluvremenu, a na kraju jedva izvukli i bod", objašnjava Đurđević.

Sa šefom struke Miroslavom Đukićem se ne poznaje ni čitav dan, a sliku o njemu i novom načinu rada za sada ima samo na osnovu priče saigrača.

"Poznajem Đukića pet, šest, sati nisam još uvek odradio nijedan trening sa njim. Saigrači su rekli da su treninzi dobri i da uvek može da se pita šef šta god da vas interesuje, rekli su da je prijatan čovek", kaže Đurđević.

Veruje da će sve funkcionisati dobro kao prošle sezone i da bi plasman u Ligu šampiona bio samo dobar nastavak prošlosezonskih rezultata.

"Mi ćemo sve učiniti da uđemo u grupnu fazu LŠ jer bi to bio veliki uspeh i nagrada za odličnu sezonu cele ekipe i bio bi pun pogodak cele ekipe da uđemo u grupnu fazu. Prva utakmica je protiv Budućnosti, nije lak protivnik, možda smo blagi favorit na papiru, ali ništa to ne mora da znači".

Broj golova u narednoj sezoni sebi ne postavlja kao cilj.

"Zacrtao bih ono najbolje, duplu krunu, a što se tiče mojih golova tu nikada ne postavljam sebi ciljeve i lestvicu koliko bi trebalo da dam. Uvek idem utakmicu po utakmicu, a što se tiče duple krune to je sigurno da bih voleo da se ponovi", naglašava deo tandema Đu-Le koji je zadovoljan zbog toga što Partizan neće dugo putovati kada u revanšu bude išao na gostovanje u Podgoricu.

"Iskreno, bio sam srećan što nećemo putovati negde daleko, igraćemo ovde blizu, to je plus, a što se tiče Budućnosti, čeka nas teška utakmica već prva u Beogradu, a posebno druga kod njih"

Na konstataciju novinara da bi trener Miroslav Đukić hteo da on ostane u ekipi, Đurđević kaže da mimo kluba i dogovora sa njim neće donositi odluku o svom budućem angažmanu.

"Sigurno da bi želeo da ostane ovaj kostur tima koji je igrao celu prošlu sezonu. Što se mene lično tiče ja ću sve uraditi u dogovoru sa klubom ako budu stigle neke ponude i odlučiti onako kako bude najbolje. Za sada sam fokusiran na Partizan, pripreme i prvu utakmicu protiv Budućnosti", zaključuje Đurđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve