Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.06.2017.

19:45

Zvezda se mučila u završnici, sa 3:0 na Maltu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Florijanu 3:0 (1:0) u prvom meču sezone na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda se mučila u završnici, sa 3:0 na Maltu
Foto: StarSport

Crveno-beli su se mučili u završnici pred skoro 20.000 navijača na "Rajku Mitiću", uprkos igraču više tokom celog drugog poluvremena, ali su stekli solidnu zalihu pred revanš na Malti sledeće sedmice.

Dvostruki strelac za Zvezdu bio je Ričmond Boaći, iz penala u 45. i posle kornera u 89. minutu, a u međuvremenu je pogodio Slavoljub Srnić u 78. minutu posle greške golmana gostiju.

Zvezda je dominirala tokom svih 90 minuta protiv Florijane, konstantno kružila oko kaznenog prostora i pretila Maltežanima, ali je imala dosta problema u završnici.

Anđelković, odlični novajlija Rikardinjo, te Srnić i Milić su poslali dosta upotrebljivih loptu u kazneni prostor, ali su teško uspevali da nadmudre do kraja disciplinovane štopere Florijane.

Konačno, u poslednjem minutu prvog poluvremena Milić beži Ruisu koji ga povlači s leđa samo što je ušao u kazneni prostor, dobija direktan crveni, a Zvezda penal. Boaći sa bele tačke postiže prvi gol u sezoni.

Bio je to verovatno prelomni trenutak meča jer su već pomalo frustrirani crveno-beli konačno uspeli da ubace loptu u mrežu, a usput su stekli i brojčanu prednost na terenu.

Međutim, ni igrač više nije olakšao Zvezdi završnicu. Tim Vladana Milojevića je i dalje imao problema da iz žestokog pritiska izbori konkretan rezultat.

Crveno-beli su nastavili sa jalovim napadima, da bi na kraju stigli do ubedljive pobede posle kornera Nenada Milijaša i grešaka golmana Florijane.

Džastin Haber 12 minuta pre kraja loše boksuje loptu posle centaršuta Milijaša, pravo na glavu Srniću koji pogađa za 2:0 i skida veliki kamen s leđa domaćinu.

Minut pre kraja Haber još jednom loše reaguje u svom kaznenom posle kornera sa desne strane, a ovaj put lopta pada ispred Boaćija koji postavlja konačan rezultat.

U četvrtak je pobedu ostvario još jedan srpski tim, Vojvodina je savladala slovački Ružomberok sa 2:1, dok se od Evrope verovatno oprostio naš treći superligaš, Mladost je na svom evropskom debiju ubedljivo poražena od Intera iz Bakua sa 3:0 u Lučanima.

Tok meča:

22:30 Kraj! Zvezda je na kraju stekla odličnu zalihu pred revanš na Malti – 3:0!

89' GOOOOL! Zvezda vodi 3:0! Nova greška golmana i odbrane Florijane posle kornera Milijaša sa desne strane, lopta pada ispred gol linije, a do nje prvi stiže Ričmond Boaći i postiže drugi gol na meču.

85' Odlična šansa za Zvezdu, Boaći je ubacio loptu sa leve strane, na drugoj stativi je u skoku nogom šutirao Milijaš, pogodio je igrača Florijane u ruku, ali je igra prekinuta zbog ofsajda Srnića.

78' GOOOOL! Zvezda konačno pogađa iz igre. Slavoljub Srnić koristi očajno boksovanje golmana Florijane posle kornera i donosi 2:0.

75' Sudija pravi pauzu za osveđenje igrača dva tima, u Beogradu je trenutno 25 stepeni.

73' Odličan centaršut sa desne strane na drugu stativu, Rikardinjo ne uspeva najbolje da šutira, lopta završava u rukama Habera.

68' Oba trenera prave prve izmene, Milojević umesto Milića uvodi iskusnog Nenada Milijaša.

61' Uprskos igraču više na terenu, crveno-beli se muče da stignu do drugog gola, prvog iz igre na ovom meču.

52' Dobar šut Stojkovića iskoa sa desne strane kaznenog sa oko 15 metara, gađao je suprotan ugao po zemlji, na njegovu nesreću lopta je samo očešala stativu i završila u gol-autu.

48' Boaći u dobroj šansi na startu drugog poluvremena, izvukao je golmana sa linije, ali ne uspeva da ga matira iz mrtvog ugla iskosa sa desne strane.

45' Penal za Zvezdu i igrač više! Ruis je povukao Milića sa leđa po ulasku igrača Zvezde u kazneni prostor, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Ričmond Boaći pogađa sa bele tačke za 1:0!

39' Nova kacija Zvezde preko Anđelkovića, Boaći uspeva da šutira glavom u kaznenom, ali traljavo, pa golman Florijane lako kupi loptu.

36' Treći pokušaj Donalda van kaznenog prostora, kao i u prethodne dve situacije, lopta ide daleko od gola.

27' Donald je pokupio odbitak ispred kaznenog, imao je izglednu šansu, ali je loše šutirao.

24' Nova dobra šansa za Zvezdu, Anđelković opet centrira u kazneni, Milić je bio sam na pet metara, ali je šutirao glavom preko gola.

21' Anđelković po običaju traži Boaćija, ali suviše visoko za napadača iz Gane.

14' Donald ne uspeva da pogodi sa oko 25 metara, golman Florijane već odugovlači sa loptom.

10' Najbolja šansa za Zvezdu, Boaći je izdržao klizeći start štopera Florijane, ali loše šutira sa 15-ak metara.

9' Pogođena Zvezdina stativa! Argentinac Varela je iznenada šutirao sa skoro 30 metara, crveno-beli su imali sreće, lopta je okrznula levu stativu.

6' Rikardinjo ubacuje iz kornera, Savić je pokušao u padu, ali je lopta završila pored gola.

3' Prvi pokušaj Zvezde, Srnić je ubacio loptu na peterac, Rikardinjo je šutirao glavom i pogodio igrača Florijane, tražili cu crveno-beli penal, ali se Finac nije oglasio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

335 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve