Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.06.2017.

11:25

Srbi kreću ka Ligi Evrope – da li će tamo i stići?

Posle Lige šampiona, došao je red i na start nove sezone u Lige Evrope, odnosno novog pokušaja srpskih klubova da se domognu grupne faze.

Izvor:

Autor:

Srbi kreću ka Ligi Evrope – da li će tamo i stići?
Getty Images

U prvoj rundi drugog po kvalitetu evropskog takmičenja Srbija će imati tri predstavnika – Crvenu zvezdu, Vojvodinu i Mladost iz Lučana.

Prva će na teren Voša, koja će od 20 časova u Novom Sadu dočekati Ružomberok iz Slovačke, dok će pola časa kasnije u Beogradu na travu stadiona 'Rajko Mitić' izaći crveno-beli i igrači maltežanske Florijane.

U istom terminu kao i u glavnom gradu Srbije igraće se i u Lučanima, a Mladost će imati na papiru najteži posao pošto im u goste dolazi azerbejdžanski Inter iz Bakua.

Zvezda u duel sa Florijanom ulazi u delimično rekonstruisanom sastavu, sa novim trenerom Vladanom Milojevićem, koji ističe da rival nije amatersa ekipa.

"Očekivanja u Zvezdi su najveća moguća i uvek će tako biti. Florijana je preko tamošnjeg Kupa došla do Evrope, što nije nimalo lako, imaju nekoliko Italijana i Argentinaca i agresivni su. Poštujemo ih, moramo svakog protivnika, ali nemamo razlog da se plašimo. Apsolutno verujem u tim", rekao je Milojević.

S druge strane, trener gostiju Đovani Tedesko rekao je da je ekipi čast što će igrati protiv Crvene zvezde, ali da u duel ulazi bez straha, uporedivši najtrofejniji srpski klub sa Juventusom i madridskim Realom.

"Crvenoj zvezdi i nama je ovo važna utakmica. Oni imaju nekoliko novih igrača i novog trenera i koliko je njima važna ova utakmica toliko je i nama. Mi smo došli sa velikom poiznošću i osećamo veliko poštovanje, ali ne i strah", rekao je Tedesko.

Istovremeno, šef struke Vojvodine Radoslav Batak rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu protiv slovačkog predstavnika.

"Ružomberok je jedna organizovana ekipa, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane i nisu slučajno tokom čitave prošle sezone bili na trećem ili četvrtom mestu u slovačkoj ligi. Medjutim, mi se spremamo još od 3. juna i mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, što naravno treba pokazati i na terenu. Nadam se da ćemo se sutra, pred našim navijačima, prikazati u najboljem mogućem svetlu", rekao je Batak.

Za kraj, trener Mladosti Nenad Milovanović istakao je za 'Sportski žurnal' da njegova ekipa živi san svih svih generacija Mladosti, ali i da ne želi da se san završi već u prvoj rundi.

"Cilj smo prebacili prošle sezone jer smo se plasirali u Evropu i ostvarili san svih generacija kluba. Taj san želimo da probamo da nastavimo da sanjamo. Ne znamo da li će biti lako, protivnik je iskusniji od nas", rekao je Milovanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve