Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.06.2017.

21:15

Tedesko: Zvezdu poredim s Juventusom, Realom

Trener Florijane Đovani Tedesko rekao je da je ekipi čast što će igrati protiv Crvene zvezde, ali da u duel prvog kola kvalifikacija za LE ulazi bez straha.

Izvor: SM

Autor: SM

Tedesko: Zvezdu poredim s Juventusom, Realom
(Foto: Getty images)

"Crvenoj zvezdi i nama je ovo važna utakmica. Oni imaju nekoliko novih igrača i novog trenera i koliko je njima važna ova utakmica toliko je i nama. Mi smo došli sa velikom poiznošću i osećamo veliko poštovanje, ali ne i strah", rekao je Tedesko na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbaleri Florijane igraju u četvrtak uveče od 20.30 u Beogradu protiv Crvene zvezde, utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Malteški tim je u Beograd došao sa 18 igrača, a Tedesko nije želeo da odgovori na pitanje da li će njegova ekipa postići gol protiv srpskog vicešampiona.

"Imam utisak da mislite da nismo dovoljno profesionalni, ali fudbal je na Malti doživeo revoluciju. Malta i kad igra protiv Italije, rezultat je 1:0 za Italiju, ili 0:0. Postali smno mnogo bolji", ocenio je on.

Tedesko je rekao da Zvezda spada u jedan od najvažnijih klubova Evrope i sveta.

"Crvenu zvezdu smatram jednim od najvažnijih klubova, kao što su Juventus, Real Madrid, Boka juniors i Palermo, tim u kome sam igrao", naveo je on.

Tedesko je tokom karijere, između ostalih, igrao za Fiorentinu, Peruđu, Đenovu i Palermo, a upitan da li nešto od tog iskustva može da prenese na maltešku ekipu, on je rekao da je važno da ekipa igra srcem.

"Imao sam sreće što sam igrao fudbal na vrhunskom nivou i mislim da je najvažnije da se igrač žrtvuje, da igra ponizno i da igra srcem, kako bi prevazišao sve prepreke", naveo je 45-godišnji Tedesko.

Kapiten Florijane Nikolas Kijeza rekao je da je cela ekipa ponosna što će igrati protiv Crvene zvezde i da ima veliki motiv da igra protiv takvog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve