Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.06.2017.

11:38

Polersbek beleškama izbacio Engleze sa U21 EP

Golman mlade reprezentacije Nemačke Julijan Polersbek rekao je da nije bio svestan da se njegova ekipa plasirala u finale Evropskog prvenstva

Izvor: B92

Autor:B92

Polersbek beleškama izbacio Engleze sa U21 EP
Foto: Getty images

Nemci su u polufinalu igrali 2:2 sa Engleskom posle 120 minuta, da bi "Gordi Albion" eliminisali sa 4:3 na penale.

Junak je bio upravo Polersbek, golman Hamburgera SV, koji je odbranio odlučujući jedanaesterac u petoj seriji napadaču Sautemptona Nejtanu Redmondu.

On je odbranio dva penala Englezima, pre Redmonda nadmudrio je napadača Bristol Sitija Tamija Abrahama, a oba puta intervenisao je nakon što je "konsultovao" beleške koje je držao u štucnama.

"Kada sam odbranio drugi penal nisam bio svestan da smo pobedili. U tom trenutku sam bio potpuno u svom filmu, a počeo sam da shvatam šta se desilo tek kada sam video da su momci potrčali ka meni", rekao je Polersbek.

Nemčaka će u finalu Evropskog prvenstva u Poljskoj igrati protiv Španije, u petak od 20:45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve