Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.06.2017.

19:27

Terzić otkrio: Platimo milion evra, otpišu nam 5,5

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, otkrio je i pojasnio kako je dug kluba smanjen na 33,5 miliona evra, istakavši da to nije konačna cifra.

Izvor:

Autor:

Terzić otkrio: Platimo milion evra, otpišu nam 5,5
StarSport

"U protekle tri godine smo smanjili dug za 13 miliona i pre ovih pregovora i potpisivanja sporazuma sa najvećim piveriocima iznosio je 40 miliona evra", rekao je Terzić i potom nastavio:

"Posle višemesečnih pregovora prošle nedelje je potpisan sporazum sa Marfin bankom prema kome je ugovoreno da do 15. jula platimo milion evra, a da nam 5,5 miliona evra bude otpisano. Zato je juče namenski prodat Srđan Plavšić u Spartu iz Praga za 1,3 miliona evra da bismo odmah isplatili Marfin banci milion. Tako je dug sveden na 33,5 miliona evra. Posle godinu dana teških pregovora sa još jednom bankom čije ime je dogovoreno da ne pominjemo, potpisali smo sporazum da nam otpišu polovinu ukupnog duga od 13,6 miliona evra uz obavezu plaćanja 6,8 miliona evra u narednih 18 meseci. Na taj način je dug sveden na 26,7 miliona evra. A postoji mogućnost da se revidiranje kamatnih stopa potraživanja banke umanje za još 1,2 miliona evra. S tim što treba ovih 6,8 miliona evra voditi kao uslovan otpis dok god ne isplatimo preostalih 50 odsto".

Generalni direktor Zvezde je dodao još jednu informaciju, da je uspešno završena i prodaja Mihaila Ristića, posle Srđana Plavšića koji je ranije tokom dana pojačao prašku Spartu, dok je najavljen dolazak i napadača Aleksandra Pešića za 750.00 evra.

"Ugovorili smo i transfer Mihaila Ristića za dva miliona evra, ali taj novac se mora iskoristiti za plaćanje dospelih obaveza za dobijanje licence kao i za jačanje igračkog kadra tako da taj iznos nećemo kalkulisati u smanjenje duga", zaključio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d