Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.06.2017.

10:03

Frustrirajuće leto, Matić tek treći Murinjov izbor

Nemanja Matić gotovo izvesno će postati novi igrač Mančester junajteda, ali engleski mediji pišu da je Žoze Murinjo u njemu našao "utehu" za neuspele transfere.

Izvor: B92

Autor:B92

Frustrirajuće leto, Matić tek treći Murinjov izbor
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Do realizacije ih dele samo lekarski pregledi, Junajted bi za vezistu Čelsija trebalo da plati skoro 46 miliona evra, a Matić će na ‘Old Trafordu’ zarađivati oko devet miliona godišnje.

Međutim, "Telegraf" saznaje da su prve dve Murinjove želje bile Erik Dajer iz Totenhema i Rađa Naingolan, fudbaler sredine terena Rome, ali čelnici ‘Đavola’ nisu uložili dovoljan napor da ih dovedu.

Zbog toga ovaj list tvrdi da je menadžer Junajteda dodatno frustriran neuspešnim letom, pošto je prethodno klub ostao bez Antoana Grizmana – Francuz je odlučio da produži ugovor sa Atletiko Madridom nakon što je UEFA španskoj ekipi potvrdila zabranu transfera.

Murinjo je vratio Matića u Čelsi 2014. godine iz Benfike, ali su njih dvojica tokom perioda provedenog na ‘Stamford Bridžu’ imali brojne nesuglasice. Kulminacija je stigla u onoj čuvenoj katastrofalnoj sezoni posle koje je i otpušten, kada je Nemanju zamenio posle samo 27 minuta utakmice sa Sautemptonom (poraz rezultatom 3:1).

Ipak, momak iz Vrela kod Uba obući će legendarni crveni dres, postati najskuplji i najplaćeniji srpski fudbaler, dok će Čelsi kao zamenu dovesti Tiemuea Bakajoka iz Monaka. ‘Plavci’ će ovim poslom zaraditi nešto manje od šest miliona evra.

Totenhem je odbio ponudu vrednu više od 55 miliona evra za Dajera, a od ostalih Žozeovih želja najrealnija je dovođenje Alvara Morate iz Real Madrida.

Taj transfer iznosiće više od 70 miliona evropskih novčanica, dok se još čeka rasplet oko Fabinja i Ivana Perišića.

Na ‘Teatar snova’ je stigao Viktor Lindelof iz Benfike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve