Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.06.2017.

16:04

Zvezdaši mogu da odahnu, treći dres je plavi

Crvena zvezda je predstavila dresove za sezonu 2017/18, novog tehničkog sponzora firme „Makron“.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezdaši mogu da odahnu, treći dres je plavi
Foto: crvenazvezdafk.com

„Italijanska firma ’Makron’ je poznati proizvođač sportske opreme. Taj brend je u poslednje vreme dosta aktivan u najznačajnijim fudbalskim ligama Evrope — Italiji, Engleskoj, Nemačkoj. Crvena zvezda bira partnere koji su svetski afirmisani. Ovaj ugovor sa firmom ’Makron’ potpisan je na pet godina. Osim dresova i opreme, ugovor sa ’Makronom’ predviđa i bonuse za ostvarene sportske uspehe. Postoji i komercijalna oprema koja obuhvata dresove, dukseve, majice... I Crvena zvezda od prodaje na stranom tržištu ima 10%, a na domaćem tržištu 20%“, rekao je predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Frančesko Martineli, sport-menadžer ’Makrona’ zadovoljan je što njegova firma ima saradnju sa nekadašnjim prvakom Evrope i sveta.

„Veoma smo ponosni što smo uz Crvenu zvezdu. Želeli smo da sponzorišemo klub u Srbiji i odabrali smo Crvenu zvezdu kao najveći klub. Makron je osnovan 1971. godine, i trenutno snabdevamo opremom preko 50 klubova, a među njima su Lacio, Kaljari, Nica, Kristal Palas, Stouk, Sporting iz Lisabona, Dinamo Bukurešt...“, rekao je Martineli.

Goran Broćić, direktor Marketinga FK Crvena zvezda, pojasnio je da je boja treće garniture dresova plava, a ne siva, kako su u prvi mah pomislili navijači Crvene zvezde na osnovu slika objavljenih na zvezdaškim sajtovima.

„Treći dres je plavi, nikakva crna boja nije dolazila u obzir i klub nikada tako nešto ne bi uradio jer mi smo svesni šta je Crvena zvezda, rekao je Broćić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d