Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.06.2017.

20:18

Đurđević: Nedostaje Sergej, meni je kao Leonardo

Saša Lukić i Uroš Đurđević smatraju da im je protiv Portugala i Makedonije na U21 EP nedostajalo sreće, ali su dodali da ne traže za alibi za neuspehe.

Izvor: B92

Autor:B92

Đurđević: Nedostaje Sergej, meni je kao Leonardo
Foto: FSS

"Nismo očekivali da će sve ovako proći, ali to je fudbal, ne tražimo alibi. I pored svega ova ekipa nema ništa manji kvalitet nego kada je osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo. Okrećemo se, dakle, meču sa Španijom i sada je važno da i protiv njih damo svoj maksimum", rekao je Lukić.

Srbija je u prvom kolu Grupe B poražena od Portugala sa 0:2, dok je u drugom igrala nerešeno 2:2 s Makedonijom i trenutno s jednim bodom zauzima treće mesto.

"Nismo iskoristili veliki broj prilika protiv Portugala i Makedonije. Dešava se, neke stvari se nisu poklopile i sigurno da imamo za čim da žalimo. Ovo je, ipak, odlična generacija i nastavljamo dalje podignute glave. Znamo da smo svi očekivali prolaz u polufinale, ali videli smo kako su se odvijale stvari na terenu", rekao je Lukić.

Ekipu Nenada Lalatovića sutra očekuje utakmica protiv Španije, lidera Grupe B sa šest bodova.

"Treba mnogo toga da se poklopi da bi se našli u polufinalu, ali... Španija će sigurno biti motivisana protiv nas, jer smo ih upravo mi izbacili u baražu za minulo Evropsko prvenstvo u Češkoj", kazao je Lukić.

Đurđević je kazao da se osetio nedostatak Sergeja Milinkovića-Savića.

"Dosta je bilo teško boriti se sa defanzivcima Portugala i Makedonije, a sigurno da nam Sergej nedostaje, jer ono što sam imao u Partizanu sa Leonardom, to sam imao sa Sergejem u reprezentaciji. Niko nema dilemu da bi nam Sergej mnogo pomogao da je ovde sa nama", rekao je Đurđević.

Napadač Partizana je izrazio nadu da će Srbija imati sreće u utakmici protiv Španije u petak.

"Iskreno se nadam da će nas sreća malo pogledati. Mnogo smo prilika propustili i to nas je koštalo plasmana u polufinale. Protiv Portugala, onda i Makedonije kada smo mogli u poslednjim trenucima potpuno da preokrenemo meč. Ostaje nam ova utakmica da odigramo najbolje što možemo. ;Očekuje nas lepa utakmica, dobar ambijent, dobar protivnik, na nama je da uradimo ono što najbolje znamo, odigramo dobru utakmicu i pokušamo da pobedimo", rekao je kapiten Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d