Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.06.2017.

20:33

Ilić: Uvek sam kontra, nemoguće do Lige šampiona

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da uvek kontrira kada u njegovom klubu postoji optimizam zbog žreba za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Ilić: Uvek sam kontra, nemoguće do Lige šampiona
Foto: MLJ/B92

‘Crno-beli’ će put ka najjačem evropskom takmičenju započeti protiv Budućnosti – Partizan će prvu utakmicu igrati kao domaćin, 11 ili 12. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Podgorici.

Na pitanje da li veruje u plasman u Ligu šampiona, imao je zanimljiv odgovor.

"Uvek razmišljam totalno kontra, to mi ljudi malo i zameraju, što uvek pričam skoro kao da je to nemoguće. Nastavljam da pričam da je nemoguće, ali se nadam da je moguće", rekao je Ilić.

Ipak, ističe da je zadovoljan žrebom.

"Iskren da budem, zadovoljan sam. Imam informaciju da su odigrali fenomenalno prvi deo sezone, u drugom su popustili, ali su na osnovu te razlike osvojili titulu. Partizan je favorit, ali to mora da opravda na terenu. Nadam se najboljem. Iskustvo mi govori da smo bolji prolazili kada smo bili domaćini u prvoj utakmici, ali ne gledam na to", dodao je.

Na pitanje kako pamti utakmice u Podgorici, kaže da ih se seća po lepom ambijentu.

"Tamo je prava atmosfera, Budućnost je, uz Zetu najbolja ekipa u Crnoj Gori. Partizan je uvek bio lepo dočekivan u Podgorici, gde ima mnogo naših navijača, verujem da će i ovaj put tako biti", rekao je Ilić.

On je dodao da je najbitnije da svi igraču budi zdravi, odnosno da ne dođe do povreda.

"Milenković nas je napustio, ali bih voleo da ostatak tima ostane. Imamo dobru i kompaktnu ekipu, predvođenu trenerom Đukićem, koji će nastaviti ono što je sjajno radio Marko Nikolić. Samo da nas povrede zaobiđu, imamo kvalitet da napadnemo Ligu šampiona", kazao je on.

Uvek postoji mogućnost da se dogodi neuspeh...

"Sigurno da ima i ta mogućnost, ali opet moramo korak po korak. Sada je prevashodni cilj Evropa, znamo prvog protivnika nadamo se najboljem i određenoj sreći, povučeni tim iskustvom od pre dve godine, kada nismo dobro startovali. To nam se vratilo. Svi se nadamo bar Ligi šampiona bar grupnoj fazi, a ako ne onda Ligi evrope", zaključio je Ilić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve