Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.06.2017.

18:58

Đukić o porazima, Pantiću, tandemu Đu-Le...

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da mu je prioritet da crno-beli ostanu takmičarska ekipa.

Izvor: B92

Autor:B92

Đukić o porazima, Pantiću, tandemu Đu-Le...
Foto: MLJ/B92

koja će moći u predstojećoj sezoni da odgovori na izazove u svim takmičenjima, kao i da sa sportskim direktorom Ivicom Ilievom radi na dovođenu štopera.

"Pripreme za sada teku dobro, kao što sam i očekivao. Imamo dosta mladih momaka, odličnog kvaliteta. Ipak, ima stvari na kojima moramo da poradimo i da ih popravimo. Nije bitna lepršavost u već je bitno da budemo, ostanemo takmičarska ekipa, da svako od igrača zna šta da radi u kojoj zoni. To moramo da ispoštujemo, jer protivnik sve te greške kažnjava. Moramo pre svega da budemo praktični kako bismo ispunili ciljeve", rekao je Đukić.

Partizan se trenutno nalazi na Zlatiboru prvom delu priprema za novu sezonu, koja će početi utakmicom protiv Budućnosti 11. ili 12. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

On je kazao da ima dobru saradnju sa sportskim sektorom, odnosno sportskim direktorom Ivicom Ilievim, s kojim radi na dovođenu štopera.

"U Partizanu se sve radi u dogovoru. Niko ne radi na svoju ruku. Radimo na dovođenu centarhalfa, koji će doprineti našem kvalitetu", rekao je on i dodao da su svi igrači spominjani u medijima u prethodnim danima u konkurenciji da pojačaju crno-bele.

Trener crno-belih je kazao da igrači moraju da zaborave na uspehe iz prethodne sezone i samo da zadrže borbenost, kao i da se maksimalno fokusira na predstojeću sezonu, kako bi ispunili ciljeve kluba.

"Trenutno gledamo nas, sigurno ćemo pratiti I našeg najvećeg rivala kada za to dođe vreme, ali se za sada bavimo nama. U svakoj utakmici dobijate ideju šta ko može da vam da, oni posle već na sledećoj utakmici vam promene tu ideju. Znate čuvenu izreku. Završi se utakmica, izgubiš, ma ima da ih promenim svu desetoricu! Onda dođe ponedeljak, pa bi promenio osmoricu, u utorak možda šestoricu a do nedelje ne promeniš nikoga I staviš sve iste".

Upitan da li je hendikep za ekipe iz Srbije što iz trenažnog procesa ulaze u evropske utakmice, Đukić je rekao da je to "ustaljena praksa" i da svi klubovi moraju da se adaptiraju na to.

"Ne vredi kukati. Ne možemo to da promenimo, već samo da se adaptiramo. Najbitnije je da igrači moraju da budu svesni da je jedino merilo teren. Kod mene je jedino merilo teren. Sve je ovo prelepo, dupla kruna medalje i sve to, ali to više ne važi idemo da se koncentrišemo na ovo što je ispred. Partizan je veliki klub I ne živi od prošlosti već od budućnosti. Da vidimo za Partizan osvojio duplu krunu, zato što su radili čvrsto I taj ekipni rad je doneo titule Partizanu, to ćemo da zadržimo", rekao je Đukić.

Na konstataciju novinara je da on najveće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, Đukić je rekao da je on u Partizan došao kako bi mladima igračima preneo svoje iskustvo, ali da su oni ipak glavni akteri.

"Pantić je mlad igrač – mi od njega puno očekujemo, da ga vratimo, a on da nam da ono što očekujemo. Niko ovde ne dovodi svoje igrače, ni ja ni Ivica. Sve se radi u dogovoru i u skladu s onim što je najbolje za Partizan. Radimo na poboljšanju ovoga što imamo i ako možemo da dovedemo nekoga, ali radimo bez trzavica. Leonardo je igrač koji ti daje taj plus koji nama treba. Đuka i Leonardo su dali 50 golova ove sezone I to su neverovatne cifre. Svi smo presrećni što su ovde sa nama i što mogu da pomognu".

Đukić je dodao da žali što je mlada reprezentacija Srbije poražena od Portugala u prvom kolu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

"Šteta zaista što smo izgubili tu utakmicu, nismo bili inferiorni, imali smo svoje šasne, ali kada ih ne iskoristipš, kazne stižu. Oni su odlična generacija, ali potrebno je da se smire i da idu na pobedu protiv Makedonije, a potom na sve ili ništa protiv Španije. Oni su nam mnogo dali i svi treba da verujemo u njih, da im damo podršku", zaključio je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve